Mert mindig van mit csinálni \o/

Letsdosthg!

Letsdosthg!

Flaschback: Kaland és tréning Grúziában

Negyedik nap

2016. március 11. - GaboorR

Első nap, Második nap, Harmadik nap

Emberi jogok! Ezen a napon igazán sokat dolgoztunk és faradoztunk a saját tanulásunkért, az idő mégis hamar elrepült. Nekem volt flow élményem bőven…

Kezdetnek tisztáztuk gyakorlati példákon keresztül a sztereotípiákat (például megtudtuk, hogy a németek főként férfiak, sört isznak, zokniszandál kombóban tolják, szervezettek, viszont barátságtalanok) és az előítéleteket. Majd áttértünk az általam már untig gyakorolt „lépegetős” játékhoz – először szerepkártyákkal, utána a saját bőrünkön tapasztaltuk meg embercsoportok privilégiumait.

 

Nyugis ebédszünet után rápörögtünk az emberi jogokra. Tisztáztuk magát a fogalmat (először egyéni interpretációkat, majd az univerzális definíciót). Volt egy rövid előadás Virágtól, megnéztünk egy videót is történeti áttekintésnek. Ezután következett az, amit én a legjobban élveztem! Először a saját országunk csoportjával megbeszéltük, hogy nálunk melyek a legégetőbb emberi jogi kérdések, majd összevetettük ezeket más országokéval. Hihetetlen volt számomra, hogy például milyen helyzetek uralkodnak Ukrajnában, meg még volt néhány olyan dolog, amit nem értettem igazán (például Macedóniában nincsenek emberi jogi problémák az egyik macedón szerint). Illetve az egyik ország képviselője határozottan állította: náluk nincs igazán gond a melegek jogaival, mivel náluk nincsenek buzik. Legalábbis az ismerősei között. Legalábbis akik melegek, azok elhagyják az országot… (így sorban derültek ki ezek a kis dolgocskák). A németeknél persze volt probléma LMBTQ jogok terén (házasodás nem lehetséges, csak élettársi viszony), illetve a menekültek sem részesülnek feltétlen normális ellátásban (bármennyire is befogadó a német nemzet manapság).

Szóval tartalmas nap volt, rengeteg új élménnyel, izgalmas beszélgetésekkel. Egyre jobban megy az angol is, a kaják is egészen finomak kezdenek lenni (na jó, nem mindegyik! – de azért vacsira halacska volt) szóval minden szuper!img_20151120_202112.jpg

Ja és még az esti élmények: szabadfoglalkozás volt. Ennek keretében társasoztunk, főként magyar honfitársaimmal (Dobble, Sztorikocka, Dixit). Sírva röhögtünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://letsdosthg.blog.hu/api/trackback/id/tr308464458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása