Mert mindig van mit csinálni \o/

Letsdosthg!

Letsdosthg!

Menekültek, bevándorlók...

2015. augusztus 14. - GaboorR

Nem vagyok kellően jártas a témában és bevallom: nem is igazán érdekel maga a téma. Az a felhajtás viszont mocskosul frusztrál, ami körbelengi ezt az egészet. Naponta futok bele olyan posztokba, amiben ismerőseim a bevándorlókat szapulják, meg ott vannak azok a borzalmas kormányplakátok, melyekben igyekeznek elmondani nekem, hogy hogyan is kéne gondolkodnom erről a kérdésről.

A minap is belefutottam egy posztba, amit most név nélkül ide is idézek és utána elmondom részletesen a véleményemet. Hogy miért? Szimplán meguntam, hogy folyton kommentelek mindenhová, ezért most igyekszem egyben összefoglalni én mit is láttam, tapasztaltam, olvastam a témában.

Hihetetlen ez a folyamatos bevándorlás...
Nem tudom, hogy akik irogatják folyton hogy "szegény migránsok éheznek jaj jaj" azok még nem jártak egyik vonat állomáson sem?
A keleti pályaudvar konkrétan olyan mint a hányinger. ( sosem volt szép, de ez nagyon durva ) Belül olyan szag van mint a pöcegödrökben, és nem lehet meg mozdulni mert a földön fetrengenek a "menekültek".
Az a másik fele hogy MAGYARKÉNT a barátodnak nem tudsz jegyet venni Szlovákiába , mert a 628-as sorszámot kapod meg, és 98-An várakoznak előtted.
Igy gyakorlatilag ha nem 4 órával a vonat érkezése előtt vagy ott, lehetetlen hogy élére a vonatod...
Szegény hajléktalanokat megbírságolják mert árusítják a kis saját maguk által elkészített tárgyakat, ezeket meg hagyjak hogy osszeszarják az egész országot ..
Ebből látszik, mennyire stabil lábakon áll ez az ország.

SZÖRNYŰ

1. Én értem

Igen, tökéletesen értem: nekem is felfordul a gyomrom, amikor szar szagot érzek közteren (legutóbb a Deákon, hozzátenném, hogy sehol se volt egy deka bevándorló sem). Azt is megértem, hogy bizonyos esetekben az aktuális helyzet megnehezítheti a jegyvásárlást a vonatra. 

2. A menekültek elveszik a vonatainkat?

Közvetve igen, a menekültek "tehetnek róla", hogy egyes esetekben nehéz a jegyvásárlás. Bár én a bevándorlás előtt is álltam már marha sokáig sorba vonat jegyért. Ez kb az a jellegű vita, amikor a nyugdíjasokat szapulják, hogy már reggel 6kor benn vannak a kórházban vérvételre várva, és "miattuk" nem tudnak a dolgozó emberek időben beérni a munkahelyükre. A menekültek, ahogy a nyugdíjasok is ugyan olyan emberek, és bármennyire is szívás: ha előtted érnek a sorba, akkor előtted vannak. Dat simple.

3. Szegény migránsok jajaj és a vonatállomások közötti párhuzam

Semmi összefüggés nincs a migránsok által összeszart vonatállomás/sorban állás és a migránsokkal való empátia között. Tudományos terminust használva: nem korrelálnak egymással. Sőt! Kiakaszthat a szarszag, elborzaszthatnak a körülmények, és közben egyet is érezhetek azzal az emberrel, aki az imént egy lámpaoszlop tövébe ürített. Miért? Mert nyilván neki sem érdeke, hogy oda szarjon. Rendes wécét, otthont szeretne, munkát, megélhetést, biztonságot, szeretetet - mint minden más ember. 

4. Oké, akkor miért jönnek ide? Maradjanak ott ahol vannak, menjenek vissza!

Fele azért jön ide mert hallotta hogy itt bármit megtehet

Ezt írta a fentebb is idézet ismerősöm. Egy részről: erre semmilyen bizonyíték nincs - ő sem tudta megindokolni, megalapozni, szimplán azt mondta, hogy ez logikus, mivel nem fájdalomtól megtört az arcuk. 

Közben ahogy gondolkodom: igen, könnyen lehet, hogy azért jönnek, mert itt "bármit" megtehetnek. És nyilván nem mindent. Ahogy a klasszikus plakát mondá: be kell tartaniuk a törvényeinket. Hiszen ez tök logikus! Elmész egy másik országba, akkor nem kezdesz rögtön fosztogatásokba. És persze: biztos vannak balhék, konfliktusok, amelyeket a menekültek idéztek elő. Ugyan így csomó hírt hallani, ahol menekülteket rabolnak ki, károsítanak meg. 

Tehát miért is jönnek ide? A kormánypropaganda szerint "többségük" egyfajta "gazdasági bevándorló" (ez a szó korábban nem is létezett, a kormány találta ki) és a jobb megélhetés érdekében jönnek tömegesen Európába. Igen, egy részük lehetséges, hogy ezért kerekedik útra - ahogy rengeteg magyar is hátrahagyva mindent szerencsét próbál Londonban. Egy másik részük meg a konkrét háborús konfliktusok elől menekül. Ott az ISIS, és még kitudja mi minden, amitől jogosan félhetnek és menekülhetnek. Azt sem szabad elfelejteni, hogy nagyon nem kellemes körülmények közepette érkeznek meg Magyarországra. Az illegális embercsempészek rengeteg pénzért, borzalmas körülmények közepette "segítenek", csomó sztorit hallani, ahol családtagok elszakadnak egymástól, vagy útközben megbetegednek, meghalnak. Ebből én arra következtetek, hogy bizonyos esetekben a migráció az egyetlen kiugrási lehetőségük ezeknek az embereknek. Különben miért tennék kockára az életüket, minden vagyonukat? Azért, hogy "bármit megtehessenek"? Hogy összeszarhassák a Keletit?

5. Gyűlölet?

Egyik kommentemet úgy zártam, hogy "részemről elég volt a gyűlöletből", erre azt a választ kaptam, hogy:

Nem gyűlölök en senkit ...
Csak nekem ez nem egyezik a gusztusommal és gondolkodasommal...
Nem lenne velük bajom, ha csinálnának is valamit( tisztelet a kivétel !!) nem csak az ingyen palackozott vizet fogyasztanak egész nap

Egy részről én magamról írtam, én elég sokat gyűlölködtem már életemben. Szeretnék szeretettel, megértéssel fordulni az emberek felé, még akkor is, amikor nagyon nehéz, nagyon sebzett vagyok. Nyilván nem megy mindig, ezen még dolgoznom kell. 

Más részről: bár lehet, hogy aki egy ilyen indulatokkal teli posztot ír, az ténylegesen nem gyűlöl senkit, nincs jogom eldönteni helyette. Gyűlöletet viszont ébreszthet emberekben, haragot, további indulatokat. Nincs benne feloldás, békés megoldási javaslat, csak ott hagy a borzalmakkal tarkított helyzetben, majd egy fullcapslock keretében "SZÖRNYŰ" felkiáltással zárja mondandóját. Majd 43 ember lájkolja. Vajon mit gondolhatnak ezek az emberek, milyen érzelmeket kelthettek ezek a sorok bennük? Csak remélni tudom, hogy egyes emberek békés megoldásokat szeretnének, konstruktív tetteket és nem pedig kényelmesen hátra dőlve csekkolni pár naponta, hogy miként haladnak a déli határzár munkálatai. Mert az a kerítés semmire sem megoldás (ahogy az USA-Mexico kerítés, vagy egyéb kerítések sem igazi megoldások). 

A gyűlölet falat húz ember és ember közé. Ő ilyen, bezzeg ő meg másmilyen. Miért segítenek migránsoknak, bezzeg a magyar hajléktalanoknak nem? Korábban a hajléktalanokkal volt minden baj, odaszarnak mindenhová stb., most már ők is adekvát eszközei lehettek a migránsok elleni ádáz harcnak. A helyzetek változnak, a gyűlölet marad... vajon mikor jutunk el odáig, hogy kilépjünk ezekből az ördögi körökből, a sok utálatból? Nekem még sokat kell tanulnom és közben nem csak rólam van szó. Szorongás fog el, ha arra gondolok: embertársaim még csak fel sem ismerik saját érzelmeiket, szükségleteiket, csak mennek előre, mondanak dolgokat, csinálnak dolgokat. 

Fizikailag, közvetlenül semmit sem tettem, hogy a migránsoknak, vagy a hajléktalanoknak szebb életük lehessen. Abban reménykedem, hogy ezzel a poszttal talán mégis elérhetek valamit, és ha már legalább 1 ember elgondolkodik a soraimon, akkor hozzájárultam egy boldogabb világ eljöveteléhez. :)menekult.jpg

(Kép forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://letsdosthg.blog.hu/api/trackback/id/tr557705654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adrian.bundres 2015.09.08. 12:13:47

Kedves aranyos Gáborr!!

Tényleg megérte ezt megírnod, én elgondolkodtam a soraidon!
Nagyon aranyos vagy, hogy ilyen jókat írsz, kívánsz magadnak és ember társaidnak is.
Éppen ezért ajánlom figyelmedbe a következő videót, ők is nagyon aranyosak:

www.youtube.com/watch?v=qNTzBAmJVtA&oref=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DqNTzBAmJVtA&has_verified=1

Tényleg igazad van, és nem kell gyűlölködni! Remélem ezt majd el tudod magyarázni ezeknek a kedves embereknek is! Biztos leülnek majd veled egy asztalhoz kávézgatni, ahol megbeszélitek ezt a kis félreértést, miután megérkeztek a vérüket kiontani akaró ellenség elöl menekülve?
Biztos meg fogják bánni, és azt mondják:: "soha többé nem teszünk ilyet, hiszen Európában más emberek lettünk. Hátra hagytuk a kultúránkat máshogy értelmezzük a vallásunkat és mellesleg követelőzni sem fogunk mecsetekért, és városrészekért, hiszen jó asztalos, és tűzoltó, meg hentes, meg üveges, meg kovács lett belőlünk. Sokkal jobb így és rájöttünk, hogy emberek megkövezni (halálra dobálni kövekkel) az nagyon csúnya dolog! Ne haragudj!!!"
Majd miután ezt elmondják, a szír hölgyek rövid szoknyát vesznek, felülre egy lenge topot, és megy mindenki a dolgára! Hohó!!!!!!!!!! Álljunk meg egy kicsit!! Hiszen azt nem vehetnek, mert esetleg megint agyon dobálják őket!
Jah, de mivel olyan kedvesek, megbánóak, és együtt érzőek voltak, mint Te magad is, ezért adtunk nekik egy város részt is. (Franciák talán ismerik a szitut.) Jaj, de jó hiszen akkor csak ebben a városrészben nem lehet így járni igaz? és csak "azok" a nők tartják ezt, igaz?! Hiszen miért is ne, ha a kultúrájukból, és vallásukból adódóan ez így alakult ki. Ki is vagyok én, hogy ezt bíráljam?!
Na de ..... na de? Mi lesz az én barátnőmmel? meg a tiéddel ? akinek a kedvenc parkja, vagy uszodája, vagy fodrásza, vagy a gyerekkora éppen abban a városrészben van/lesz? Többé nem mehet el futni shortban és topban arrafelé, mert ott nem nézik majd jó szemmel?! vagy annyira liberalizálódnak majd, hogy azt mondják: "ugyan, ő egy szeretetre méltó európai, neki mindezt szabad! Mosolyogjunk hát és egyszerre mondjuk neki: Allah veled van és jó futást!"
Vagy mire gondoltál, hogy fognak ők asszimilálódni? Fognak egyáltalán?
Vagy van erre javaslatod?
Lehet, hogy tényleg varászütésre, mindenkit keblükre ölelnek majd, és megkérdezik: "hogyan tehetném jobbá az életed, hiszen te is jobbá tetted az enyémet".
Na de, ha ez mégsem így lesz? akkor hogyan tovább? lesz pár 10/100 ezer háborúban edződött szírünk, akiket az sem zavar hogy a megélhetésük miatt, el kell vágni néhány torkot, esetleg bezúzni egy arcot kővel, kés mártani valakinek a hasába? Rutin lesz hozzá az tuti! Neked van hasonlókban bármilyen tapasztalatod? Mégis mi történne , ha valamiben nem fogtok tudni megegyezni? Fellapozod a PTK.-t, vagy megmondod neki, hogy ez nem szép dolog lécci ne tedd?

Mégis egyetértek veled, mert nem az összes ilyen! (nagy számok és az ottani helyzet alapján azonban jó sok)
Menekülnek, mert háború van. Na de ott van a Szaudi királyság, akik nem állnak olyan rosszul. Egyiptom, (ott nem annyira stabil a helyzet), és mi van Jordániával? Vagy a görögökkel, esetleg Grúziával? Románia? Szerbia?
Nem akarok a zsebedbe turkálni, de te mennyit keresel/nap? Munkával? Mennyi a napi béred? Mennyi is a segély traikircheni táborban? avagy a német Gießenben?

Na de sok a duma, hiszen nincs itt miről beszélni, azok meg úgyis jönnek, hoznak egy csomó szeretetet, majd ölelkezünk pusziszkodunk, meg együtt főzünk finom paprikás krumplit és elfelejtjük ezt a sok ellenségeskedést meg gyűlölködést meg mindenféle szarságot. Végezetül pedig addig él míg meg nem halunk !!

peace love unity
süti beállítások módosítása