Mert mindig van mit csinálni \o/

Letsdosthg!

Letsdosthg!

Tudta? Szavazz ÉRVÉNYTELENÜL!

2016. szeptember 29. - GaboorR

mkkp.jpg

(kép forrás)

Rövid leszek. 

Először az volt bennem, hogy el sem megyek szavazni. Mert felháborít, hogy csomó fontos dolog van Magyarországon és ezzel a szarsággal kell foglalkozni. Miközben tanodák lehetetlenülnek el, gyerekek éheznek, kisvasutak és stadionok épülnek, diákok utálnak iskolába járni, a kórházakat meg már meg sem említem...

Aztán elkezdem aktivista lenni a Kétfarkú Kutyapártnál. Vagyis passzivista :D. Egy ideig jól végeztem a munkámat, mert semmit sem csináltam, aztán elmentem plakátolni. Ami hatalmas móka volt egyébként!

plakatolosdi.jpg

Node, mondom a lényeget is. Elmegyek szavazni és érvénytelenül fogok, tehát mindkét rublikába beteszem az IKSZet. Miért? Mert így kimutathatom, hogy mennyire hülyeség a szavazás erről a kérdésről, és nem veszélyeztetem vele a szavazás érvényességét. Mert nincsenek illúzióim: a NEM-ek lesznek többségben. Ami szomorú számomra. Egyébként szerintem az IGEN többségnek sem lenne értelme.

A kormány maxra emelte a kampányát. Az idegengyűlölet minden rekordot megdöntött (lásd: Tárki kutatásai). Tehát az emberek félnek, bizonytalanok és szeretet helyett gyűlölet tölti meg a szíveket. Tökéletes ellenségképet alkottak a menekült emberekből (lásd: migráns). Addig sem kell foglalkozni a valódi problémákkal, meg persze a kormány szarságaival. 

Mondok okosságokat is. Először is: nem állítom, hogy mindenkit bekell fogadni. SENKI sem állítja ezt. Aki ezt állítja, az ugyanúgy hülyeséget beszél, mint aki senkit sem akar befogadni. Ezért van menekültügyi eljárás. Mondok még okosságot: nem könnyű eltérő kultúrájú embereknek együtt élniük. Ez egy olyan probléma, ami megoldásra vár, nem lehet a szőnyeg alá söpörni. Vannak rá kidolgozott jó gyakorlatok, és vannak olyan intézmények, ahol sikeresen működik az integráció. Ettől még ez egy folyamat, és SENKI sem állítja, hogy ez egyszerű lenne. Aki ezt állítja, az ugyanúgy hülyeséget beszél, mint aki azt állítja, hogy arab emberekkel lehetetlenség együtt élni.

Egyik szaktársam mesélte a héten, hogy egy fejkendős nő éppen valamilyen plakátfélét rakott ki, amikor egy férfi odalépett hozzá, letépte a plakátját, és azt mondta neki, hogy takarodjon vissza oda, ahonnan jött. A nő egy keresztyén plakátot helyezett ki éppen.

Nem akarok én senkit sem meggyőzni, vagy DE, nagyon is szeretnék MINDENKIT meggyőzni a saját igazamról. Valójában akkor mit is szeretnék? Azt, hogy tájékozódj. Nem fogok fideszes, jobboldali linkeket megosztani, szimplán azért, mert tele van velük az ország - 10 milliárd forintból plakátolták ki, biztos észrevettél már "néhányat". Viszonyítási alapként: a Kutyapárt 30 milliót szedett össze plakátokra közösségi gyűjtésből (tehát nem közpénzből, hanem lelkes adományozóktól).

Tehát a linkek, de először is: köszönöm az Amnesty International, a Kettősmérce blog, az MKKP, és az Eötvös Károly Intézet munkáját, a közös értékrendet!

Miről szavazunk? 

Tények és tévhitek 

Alapfogalmak 

Honnan jönnek a menekültek? 

Miért és hogyan szavazzak érvénytelenül?

A bejegyzés trackback címe:

https://letsdosthg.blog.hu/api/trackback/id/tr9611750913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bircaman maxval szerkesztő · http://bircahang.org 2016.09.29. 05:33:09

Aki nem akar iszlamizációt, az NEMmel szavaz. Te iszlamizációt akarsz, így más lesz a szavazatod. Ez a demokrácia.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.09.29. 08:24:35

@bircaman maxval szerkesztő: te egy hazug, retkes, aljas disszidens tetű vagy, ehhez a témához annyi közöd sincs, mint a többihez.
Mellesleg amit írtál, azt kulturált környezetben rágalmazásnak hívják.

GaboorR 2016.09.29. 08:38:49

@bircaman maxval szerkesztő: A felvetésedre: nem szeretnék iszlamizációt. Tőlem mindenki gyakorolhatja azt a vallást, amit csak szeretne, feltéve ha nem írják elő nekem is kötelezőnek. Ettől én nem tartok. Sokkal inkább tartok az iszlamofóbiától - ha figyelmesen olvastad a cikkemet, akkor van benne egy konkrét sztori is, ahol fejkendős nőnek szól be egy fazon. Az iszlamofóbiával nem az a baj, hogy valaki mondjuk nem ért egyet az iszlám tanaival: ez teljesen rendben van, tessék kritikusnak lenni! A baj azzal van, amikor szimpla külső megítélés alapján (fejkendő, barna bőr, testet takaró ruha, arab/"közel keleties" nyelv használat stb. stb.) megvetnek valakit, akár bántalmaznak. A következő szintje pedig, amikor megtudják, hogy menekült, mondjuk egy állásinterjúnál: "jaj te migráncs vagy, akkor nem veszünk fel!". No, én ettől tartok. Nyitott vagyok a te véleményedre, csak ezt szerettem volna tisztázni magammal kapcsolatban :)

mkrxhgz 2016.09.29. 11:54:34

@bircaman maxval szerkesztő: itt: "Te iszlamizációt akarsz"
süti beállítások módosítása