Mert mindig van mit csinálni \o/

Letsdosthg!

Letsdosthg!

Utolsó két nap

2015. szeptember 27. - GaboorR

Lassan vége (illetve a hivatalos programnak már teljesen vége :'( ) a portugáliai kalandozásoknak, avagy a "Start the change!" tréningnek.

Node lássuk mi is történt az utolsó két napon!

A 6. nap igazán komoly munkával telt, egy saját social enterprise-t kellett kidolgozni. Főként Árminnal dolgoztunk ketten és egy olyan szociális vállalkozást terveztünk, amivel csökkenthetjük a cigányokkal szembeni előítéleteket. Az ötlet lényegében az volt, hogy egy olyan pubot alkossunk, ami (természetesen) nyitott minden vendég számára, vegyesen romák-nem romák is dolgoznak benne, és a bevételünk jelentős részét (kb 50%át) olyan NGO kapja meg, amely hátrányos helyzetben élő romákkal dolgozik együtt (pl. az Igazgyöngy). Emellett éjszakai zenés-táncos estek is lennének, és olyan alapítványok, szervezetek árulhatnák a termékeiket a helyszínen (bérleti díj nélkül), melyek szintén ebben a kérdéskörben tevékenykednek (példának szintén az Igazgyöngy).

A délután folyamán befejeztük az alapos tervezést, majd a csoportok párokba rendeződtek és fejlesztő értékelést adtak egymásnak (megint előkerült a Run For Refugees :) ).

Végül beszéltünk arról, hogy mi is jellemezhet egy jó vállalkozót, milyen nehézségek adódhatnak, mi mindennel kell szembenézni ha ilyesmibe vágjuk a fejszénket. Majd írtunk egy levelet saját magunknak, amit az egyik résztvevő fog 6 hónap múlva elküldeni... :).

Az utolsó nap főként az értékeléssel telt: az összes kulcskompetenciát összesítettük, hogy mi mindent tanultunk a héten, ezeket prezentáltuk egymásnak. Majd szó volt az Erasmus+os lehetőségekről (és nekem nagyon felkeltette az érdeklődésemet, lehet, hogy szervezek valamit a jövőben!) pl: youth exchange és persze az ilyen training courseok. img_20150927_135141.jpg

Ebéd után (ami ezúttal is isteni volt, valami halas-sajtos-pépes dolog) hajókáztunk egyet, visszatérve kiscsoportokban beszélgettünk a hét eseményeiről, majd elhelyeztük magunkat egy grafikonon, hogy mennyire voltunk elégedettek a tréning során (4 szempontból). Ezekről beszélgettünk, majd egymás imitálásával odaadtuk sorban a társainknak a kurzus elvégzéséről szóló tanúsítványt. img_20150927_152226.jpg

És hát ennyi volt. Végül akinek akartunk, annak írtunk búcsú üzeneteket borítékokba (ez amúgy a nap folyamán is lehetséges volt a szünetekben) és lassan elszállingóztunk a helyről...

Mindjárt jön "Az utolsó Vacsora", és a záróbuli, holnap még egy kis Lisszabon, majd repcsi.

Portugal, I LOVE U! <3

A bejegyzés trackback címe:

https://letsdosthg.blog.hu/api/trackback/id/tr797845716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása