Mert mindig van mit csinálni \o/

Letsdosthg!

Letsdosthg!

Nemmunka. Nem-munka? Munka, nem? Munkanem?

2015. január 13. - GaboorR

Jó, tehát tudjuk vannak az elkötelezett hívei annak, hogy a feminizmus hülyeség, és különben is, tök nagy az egyenlőség, és ne akarjunk már még több egyenlőséget. Hát nem elég, hogy a nők szavazhatnak, dolgozhatnak, és még nadrágot is felvehetnek? És még a konyha is az övék, kivéve persze ha egy profi étterem konyhájáról van szó, ott általában a menő, macsó férfi séf uralkodik.

Azért vicces (vagy szomorú), hogy a női - férfi egyenlőtlenség a mindennapokban mennyire meglátszik, kiszúrja a szemünket, de egy árva szót sem szólunk. Én most megtettem. Egy nyílt facebookos csoportban a következő munka lehetőség kínálkozott:

Válogatási munka
- Munkavégzés helye: Halásztelek (kijutás egyénileg, Boráros tértől kb. 45 perc)
- Feltétel: 17 éven felüli nappali tagozatos lányoknak
- Feladatok: műanyag alkatrészek válogatása, ellenőrzése. Szaktudást nem igényel, tiszta környezetben van a munkavégzés.
- Munkaidő: váltott műszakban, munkanapokon 7.30-15.30, illetve 12:00-20:00-ig, heti min. 2 nap vállalása feltétel, hosszú távú lehetőség
- Órabér: a betanulás idejére bruttó 750Ft/óra, majd bruttó 800Ft/óra (+ kiegészítő jegyet térítjük)

Erre ez a kommentem érkezett:

kajak nem értem: miért lányoknak? ha nincs az embernek vaginája, akkor nem tud műanyag alkatrészeket válogatni és ellenőrizni? vagy a munkaadó a Hamupipőkén nőtt fel, és egyértelmű számára, hogy a jó válogató munkához nő szükséges?

Majd belefogtam egy rövid kutató munkába az állásokat kínáló cég honlapján. Találtam klíma összeszerelést, építőipari segédmunkát kizárólag fiúknak, több féle recepciós, titkárnői (igen, egy férfi nem lehet titkár, ez is bizony női meló), telefonos munkát kizárólag lányoknak.

A kérdésem csak annyi: 

Miért?

nok-dolgoznak.jpg

 

(kép forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://letsdosthg.blog.hu/api/trackback/id/tr607068087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

the.man · http://rivercottagenyomaban.blogspot.com/ 2015.01.13. 16:02:39

"vagy a munkaadó a Hamupipőkén nőtt fel, és egyértelmű számára, hogy a jó válogató munkához nő szükséges?" Ez tetszik.
Sztereotípia ez a válasz, nem azért mert nem tudnák megcsinálni. Hanem mert nem hiszik, hogy megtudnák. Dolgoztam együtt szuper konyhán lányokkal együtt nem voltak se jobbak se rosszabbak mint a férfiak. Bár változatosabbá tették a helyet az tuti.
süti beállítások módosítása