Mert mindig van mit csinálni \o/

Letsdosthg!

Letsdosthg!

Problem? Oh, That's An Opportunity!

2015. szeptember 23. - GaboorR

Egyre jobban összeszokik a csapat, mennek az ugratások, az elmélyült beszélgetések, egymás szokásainak, nemzeti kultúrájának megismerése. Reggel mindenki bemutatott egy saját szervezetet, amiben tevékenykedik - 2 percben. Ehhez készítettünk plakátokat, majd figyelmesen meghallgattuk egymást, és a végén próbáltunk néhány jellegzetes információt visszamondani. Én a KÉMről beszéltem, és osztogattam matricákat is - ha nem is mindenki jegyezte meg miről is szól, azért a Spying and Hacking the system bizonyára sokaknak megmaradhatott. Egy lány megkérdezte, hogy a kormány/hatalmi szervek mit szólnak a mi tevékenységünkhöz, mire rávágtam: nem tudnak róla - jók vagyunk! :)img_20150922_104801.jpg

Következett egy elméleti rész, ahol működő szociális jellegű vállalkozókat/vállalkozásokat ismerhettünk meg, majd elemezhettünk ki. Lényegében azt takarja, hogy olyan non/for profit vállalkozások, ahol jelentős szerepet kap embertársaink segítése, a társadalom elnyomott rétegeinek az emancipációja.

Saját példákról is beszélgettünk kis csoportokban. Portugáliában van olyan focicsapat, ami hajléktalanokból áll. Romániában néhányan összefogtak a városban/faluban és kitisztították a helyi folyót. Én azt a példát hoztam fel, amit az UCCU csinál - a 8. kerületi helyismertető és roma sztereotípiákkal szembeállító sétákat.

Az ebéd ezúttal is pazar volt: minipolip tésztával! <3img_20150922_134729.jpg

A nap utolsó részében bemutatott minden ország 1-1 saját célcsoportot az országában. Például a Portugálok a helyi cigány közösséget, a Románok a bukaresti hajléktalanok helyzetét, a Svédek a kéregetőkről beszéltek. Mi a budapesti fiatal felnőtteket (gimis korosztály) mutattuk be. Számomra ez a szessön volt a legizgalmasabb. Sokat beszéltünk társadalmi helyzetekről, a cigányok helyzetéről az országokban (szinte mindenhol szegregáltan élnek) és persze rengeteg politika, oktatás stb. is előkerült. Még nem volt "szabad" gondolkodni a megoldásokon, mégis azért elő-előjöttek már gondolatok, ötletek - ebből is látszik, hogy mennyire fontos témákat feszegettünk.

Este pedig karaoke volt! We dont need no education. :3

A bejegyzés trackback címe:

https://letsdosthg.blog.hu/api/trackback/id/tr447810958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása