Mert mindig van mit csinálni \o/

Letsdosthg!

Letsdosthg!

I love Szent István forevör .. or not? Jobbikos dolgok

2015. január 02. - GaboorR

Szabadidőm tök unalmas perceit szeretem feldobni azzal, hogy különböző Jobbikos facebook oldalakat, portálokat olvasok. Ezzel kellemesen felbaszom az agyam és ideges leszek, de legalább érzékelem: van baj.

Hogy szerintem mi a baj a Jobbikkal, azt itt kifejtettem korábban. Lehet, sőt, kell velem vitázni. :)

A Jobbikról köztudott, hogy nem szimpatizál a Holokauszt tényével. Hogy igazuk van-e abban, hogy sokat csámcsogunk rajta, azt én nem tudom, és nem tisztem eldönteni, bár erről is leírtam az én véleményemet. Lehet, hogy igazuk van, és már tényleg unalmas az egész. Tegyük fel. Ettől függetlenül még az olyanoktól, mint a Jobbik is kijárna évente legalább egy hivatalos megemlékezés a Holokausztról, mivel ez is szerves része, tragédiája a magyar történelemnek. Hogy megemlékeznek-e erről? Ugyan már, ez nem érinti a magyarságot, hát ez ilyen zsidó izé, meg holokamu, meg persze Radnóti is csak egészségügyi sétát tett és útközben balesetet szenvedett szegény. 

Az a szerencse, hogy az igazán fontos dolgokról megemlékeznek, ha tehetik, akkor egy évben többször is! Például első királyunk, Szent István megkoronázásáról. Nem szeretném véletlenül sem egy kevésbé fontos eseménynek beállítani ezt a dolgot, szimplán csak furcsának találom, hogy ez ilyen kitüntetett jelentőségű a Jobbikosok körében, míg más dolgok egyáltalán nem azok. Egyébként Vona Gábor szerint január 1-én történt a koronázás, a Jobbik Ifjúsági Tagozata szerint december 25-én. Milyen kis radikálisak még a radikálisokkal szemben is az utánpótlás korosztály. Persze a szándék a fontos, hogy valamikor megemlékeztek a koronázásról. 

Ahogy a korábbi írásomban is tűnődtem a Jobbik tudathasadásos Kereszténység - Ősmagyarság kultusz paradoxonjáról, úgy Vona Gábor posztja alatt is találtam eltérő véleményű kommenteket.

Egy Szent István fan ezt írja:

"Nem is értem mi a gondjuk ezzel az infóval a kedves kommentelő személyeknek???!!! Hiszen szerintem soknak fogalma sincs arról, hogy I. István királyunk mit, miért tett. Ma már vallásszabadság van. Mindenki abban hisz amiben akar. Valószínűleg azért is van most Magyarországon zűrzavar. A tiszta keresztény közösségben nincs háború, csak az álkeresztények és az állítólagos pogányok közt. ( Az igaz keresztények a teremtő szándéka szerint cselekszenek!) Róma és a többi csaló egyház, a sámánizmussal karöltve a Teremtő alkotásait favorizálták becsapva híveit drogokkal!!! István a tiszta (nem rómiai ideológiai) kereszténységet tudta magáénak, amivel megmentette a magyar birodalmat a véregzéstől. Ellenben testvére esztelenségével szemben."

Egy Koppány fan meg ezt: 

"Nem ertek olyan jol a törtenelemhez, mint Vona Gabor ur es nem is akarok senkit se meggyözni a nezeteimmel...
De nem "Szent" Istvan volt az, aki szetverte a pogany magyarokat ? Csak azert,mert a magyarok nem akartak engedelmeskedni a nyugatnak. 
...es nem Szent Istvan volt az aki a sajat testveret megölte, csak azert,hogy ö kerüljön a tronra ?
Lehet,hogy ö alapitotta orszagunkat,de en valahogy nem nagyon tudok az ilyen emberekre felnezni..."

Egy "liberális" Jobbikos: 

"Máris megy a szét húzás? Január elsején? Fogadjuk el,van ki szereti,van ki nem,de a történelmünk része. Sokat tett az országért, megis kérdőjelezhető,ez igaz,de a tettei nélkül eltűntünk volna szerintem. Mind a kettő Atilla unokája..."

Ezen nem tudtam kiigazodni, de tanulságos:

tISZTELT vONA úR! Ha valóban magyarként ismerné az őstörténelmünket és a honfoglaláskori és elötti magyarokat akkor istván királyra nem lenne büszke!!! Ő árulta el az ősi vallásunkat eladva a védőszentünket Tündér Ilanát még a népmeséinkben is benne van!!És ceremónikusan elfordult tőle.Kapta helyette a vatikántól azt a szüzmáriát aki rossz gazda!!! Erre a napra nem kéne büszke lennie annak aki magyarország miniszterelénöke akar lenni.Vagy követni akarja az elmult 25 év politikályát???Ajánlom nézze meg vagy olvassa el Badiny jós Ferenc kutatási eredményeit tartalmazó linket a magyarság igazi őstörténelméről.Ha ezt ismerné minden igaz magyar nem kellenének politikusok sem.VAlamint ha ismerné Isten -Jézus tanitásait akkor azt is tudná hogy istennek nincsenek törvényei.Csak egy: SZERESSÉTEK EGYMÁST!"

És még egy gyöngyszem a sok közül: 

"Akkor sem kellett volna erőszakkal csinálni és eltörölni a múltunkat. Most meg ez a keresztényi hülyeség megy, hogy ilyen magyar olyan magyar.. Hülyeség az egész. A rovásírás pogány a turul is pogány a karácsonyfa is. Jézus meg zsidó mégis imádják itt pedig a zsidókat meg utálják.."

Egyéb kommentet nem szeretnék hozzájuk fűzni. Mindenkinek BUÉK és legyünk kritikusak, még önmagunkkal szemben is. :)

szentistvan-pla-640x470.jpg

kép forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://letsdosthg.blog.hu/api/trackback/id/tr147033593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.01.02. 17:06:40

Én már azon kiakadok, hogy a (magát) legmagyarabb(nak tartó) jobbikosok helyesírása vetekszik a Kínából tegnap érkezett, magyar nyelvi gyorstalpalót végzett bevándorlókéval.
Ilyen szempontból tehát eleve nem lehet komolyan venni őket.
Egyéb téren meg rettentő agresszív az egész párt, ellenségkép nélkül elpusztulnának.
Kérdem én: kell ilyen a parlamentbe?
süti beállítások módosítása