Mert mindig van mit csinálni \o/

Letsdosthg!

Letsdosthg!

Soros és a repülők, avagy a magyar álhírek

2017. április 18. - GaboorR

Egyre több és több tüntetés zajlik Budapesten, de Magyarország más városaiban és Európában is. Főként a CEU, azaz a Közép-Európai Egyetem ellehetetlenítése érdekében javasolt, majd megszavazott "lex CEU" törvény miatt mentek/mentünk ki az utcára. Mert hát több alkalommal én is kinn voltam. 

Április 9-én 18:20 perckor látott napvilágot a Ripost nevű kormány-közeli sajtóban egy cikk a következő címmel:

Soros bu­szo­kat szer­ve­zett, re­pü­lő­je­gye­ket osz­tott,még­sem jött össze a kri­ti­kus tömeg...

Lehet olvasni a cikket, szól ez mindenről, de hogy ezt az információt HONNAN A PICSÁBÓL szerezték, az nem derül ki. Még csak arra sem vették a fáradtságot, hogy valami puha hazugságot találjanak ki, például "megbízható forrásokból tudjuk". Annyi derül ki, hogy olyan közép-kelet európai nagyvárosokban osztottak repülőjegyeket, ahol Soros szervezetei is jelen vannak. Hogy kiknek osztottak és mennyi repjegyet kell elképzelni... már ezt sem tudjuk meg. Azt viszont megtudjuk, hogy a fidesz szerint miről is szólt a tüntetés (segítek: a migrációról, meg a "külföldi ügynökszervezetekről"), bár én kinn voltam történetesen és nem igazán került szóba a migráció kérdése a tüntetésen. A civil szervezetek kapcsán pedig 3 nappal később volt egy másik tüntetés, bár részben ezt a kérdést itt is érintették (ahogy a civil tüntetésen a CEU-t is).

Az álhír persze zseniálisan elterjedt, a fidesz-média gyakorlatilag kivétel nélkül átvette, és a baloldali média is foglalkozott vele. 

Mi meg már nem tudunk mit tenni, csak keserédesen nevetgélünk, vagy éppen ordítunk.

Ahogy a torkunkon kifér.

Repülővel jöttünk.

tuntetes0013.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://letsdosthg.blog.hu/api/trackback/id/tr3012435105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása