Mert mindig van mit csinálni \o/

Letsdosthg!

Letsdosthg!

Örülhet-e egy baloldali a magyar focisták sikerének?

2016. június 15. - GaboorR

Identitásom szeletei sorozatomban már kifejtettem, hogy nekem mit jelent a magyarság. Arra még nem került sor, hogy egészen pontosan kifejtsem, hogy számomra mit jelent a baloldaliság, bár ezekről az oldalakról is nyilatkoztam még régebben a Jobbikról és konzervativizmusról szóló gondolataim kapcsán.

A dolog onnan kezdődik, hogy egy ismerősöm azt írta ki, hogy egyes emberek azért nem örülnek a magyar foci sikernek, mert inkább baloldaliak, mint magyarok. Ez a dolog sántít kissé, mert én mondjuk az identitás részeim közé nem teszek ilyen relációkat, hogy "inkább". Vannak kisebb és nagyobb részeket elfoglaló identitásaim, de ettől még nem lesz az egyik fontosabb a másiknál. Például hiába gondolom magamat embernek és hiába vagyok radikálisan határ ellenes, ettől még nem tudtam volna ugyan úgy örülni, ha Ausztria nyer, sőt, inkább szomorú lettem volna. Mert hogy nekem a magyarság fontos részem, és örülök a sikernek.

Na, azért a sztorihoz hozzá tartozik, hogy én nem is néztem a meccset. Egy részről nem volt bennem elhatározás, hogy megnézzem, nem vagyok egy nagy focirajongó. Aztán jött egy ötlet, hogy miért ne, és megpróbáltam működő online adást találni, persze sikertelenül. Végül maradt a facebookos híradás, és csak úgy potyogtak a gólok, számszerint kettő, ahogy azt mindenki tudja. Úgy adódott, hogy a meccs után pont a Harminckettesek terénél voltam, és hatalmas fesztivál hangulat fogadott a négyeshatos vonalánál. Mindenki BOLDOG VOLT. Széles mosoly az arcokon, hajrá magyarok, kettőnull, riahungária. A magyar focisták sikere egy picit minden magyar sikerévé vált. Pontosabban sok magyar sikerévé, mert néhány ismerősöm nem tudott ezzel azonosulni és szeretném őket is tiszteletben tartani, számomra nem lesznek ettől kevésbé magyarok.

Azt nem tudom, hogy a "baloldaliságuk" miatt van-e ez, mert én baloldaliként is tudok örülni. Ettől még nem örülök annak, hogy teletömte Orbán az országot stadionokkal. Továbbra is fontosabbnak tartom a fociba ölt pénzek átcsoportosítását más ágazatok fejlesztésébe, például az oktatásba. 

Képes vagyok lényegében fehér, középosztálybeli, magyar férfiak sportteljesítményének örülni. Ami a négyeshatos vonalán történt valami hihetetlen boldogsággal töltött el, főként az emberi aspektusa miatt. Elmosódott baloldali és jobboldali ember között a határ, mindenkin magyar mez, magyar színek díszelegtek, mindenki önfeledt volt. Nem tüntetés, nem felháborodás, nem demonstráció. Ünnep. A szó igazán nemes és spontán értelmében.

A sajtóban is csak a sikerről, örömről, büszkeségről, felszabadultságról olvastam, tök mindegy volt, hogy jobb, vagy baloldali. Index, HVG, 444, de még a Kettősmérce, ami sokat kritizálta Orbán foci mániáját is átment sportközvetítőbe és nem ütött meg kritikai hangvételt. És ez szerintem így van jól, végre valamiben van Unity, van Egység, közösségi élmény, meg "togetherness" (ezt a szót nem rég tanultam, tök jó!).

Ugyanakkor szeretném sorra venni, hogy néhány ismerősöm miért nem tud örülni ennek, mert ők is fontosak számomra! Van aki nem tud örülni úgy általában sportsikereknek, mert egyszerűen hidegen hagyja a sport, vagy mert nem érinti meg őt személyesen az ilyen fajta nemzeti siker, sporteredmény. Olyan is akad, aki Ausztriában élő magyar, ezért mondjuk vagy mindkét sikernek, vagy kifejezetten az osztrák sikernek tud örülni. Van, akit az aggaszt, aminek én sem örülök, tehát a stadionépítő dömping és társai - ezért nem tud örülni a sikernek sem. Ehhez kapcsolódóan pedig van az az ember, aki azért nem örül, mert tart attól, hogy Orbánnak ez a győzelem lesz a hivatkozási alapja, ezzel fogja igazolni, hogy ő nem is bolond, ő tudja a frankót, mindig is mondta, hogy foci=jővő, s lám így lett! 

Ettől én is tartok, hogy a siker - aminek amúgy én tudok örülni - újabb indokolatlan stadionokhoz, fociba ölt milliókhoz, fidesz-győzelmekhez vezethet. Remélem képesek vagyunk megmaradni józanul gondolkodó emberekként és a helyén kezelni ezt a kettőnullát. Legyünk akár baloldaliak, jobboldaliak, kormánypártiak vagy kormányellenesek. 

További örömködést, boldogságot, focisikereket kívánok minden szurkoló ismerősömnek! Hajrááá Magyarok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://letsdosthg.blog.hu/api/trackback/id/tr838811160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.06.15. 11:07:56

Én inkább azt kérdezném, mi értelme azon őrjöngeni, hogy egy foci vagy más sportot űző csapat győzött/vesztett? A drukkerek 99.9999%-ának semmi szerepe az eredményben.

Kivlov 2016.06.15. 12:57:47

A ballerek a focival is úgy vannak, mint minden mással.
Ha Orbán szeret valamit, ők nem szeretik. Ha Orbán A-t mond, ők B-t. Mindegy mi legyen az, mindegy ténylegesen mit gondolnak a dologról. A lényeg az ellenkezés, a hőbörgéd, a másikra mutogatás.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.06.15. 13:00:52

"lényegében fehér, középosztálybeli, magyar férfiak "

Ez micsoda? Eleve, miért kell a fehér a magyar mellé. A magyarok fehérek, ez egészen nyilvánvaló, mivel egy európai nép, állítólag némi ázsiai beütéssel.

Ez valami burkolt magyarellenes rasszizmusra célozgat? Vagy akkor nem értem, miért kell megemlíteni, hogy Magyarországon fehér magyarok élnek, amikor ez evidens.

A ritka kivétel, ha valaki néger (negroid) vagy kelet-ásziai (mongoloid), esetleg egzotikus esetben akár busman vagy ausztraloid bevándorló, de az ő, már magyarosodott utódai is fehérek lesznek, mert a helyi lakossággal keveredtek és magyar lesz, mert kulturálisan asszimilálódik. Mint mindenki. Vagy mi másért jött volna ide, Magyarországra, ami a magyarok országa, a magyar emberek kizárólagos tulajdona.

Ugyebár.

Remélem én reagáltam túl és a poszter nem valami globalista, anti-nativista őslakos (vagy legalábbis ezerévlakos) -ellenes lózungként szórta ide ezt a fehérezést.

Voznyák Pista2 2016.06.15. 13:06:31

Nagyon szomorú dolognak tartom, ha valakiben a győzelem feletti örömet felül tudja írni egy politikai beállítódás. Mert dehogyis az jut eszébe a szomorkodónak, hogy mostantól még több pénz áramlik a stadionokba. Jaj, dehogy. A valódi ok, az az Orbánék politikai tőkéjének növekedésétől való félelem.
A rettegés attól, hogy Orbán ismét azt mondja, "naugye".
Dehogy van itt szó racionális megfontolásról. Ez kőkemény 99,99%-os emóció .
Az, akiben ennyire felül tudja írni a világraszóló sportsiker, és az ezzel együtt járó sajtóvisszhang feletti örömet ez a félelmekből fakadó gyűlölet, az valóban jobban tenné, ha hazát cserélne, és máshol próbálna meg boldogulni.

Barbaarb 2016.06.15. 13:12:31

Elég nagy politikai szemellenző kell ahhoz, hogy valaki a focieredmények miatt szavazna bárkire is, ahhoz meg még nagyobb, hogy valaki úgy gondolja, hogy ez így van általánosságban, és ennek eredménye a további fidesz-győzelmek, elherdált milliókhoz, stb. vezet.
És Voznyák Pistával is abszolút egyetértek. Akinek a politikai álláspontja fontosabb egy nemzeti sikernél, amellyel kapcsolatosan még le is írja, hogy a legszebb benne, hogy együtt örült mindenki beállítottság nélkül, azzal valami gáz van.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.06.15. 13:13:30

@Voznyák Pista2: ez egy ilyen mélyen primitív ősmagyar hozzállás. Eleve nem bizonyos szakpolitikai kérdésekben ért egyet vagy nem ért egyet Orbánnal és elvárja, hogy az őt képviselő képviselők a parlamenti munkájukban vagy kormánnyal együttműködve vagy azt bírálva őt és az álláspontját képviseljék.

Hanem ő Gyurcsány vagy Juhász törzsökéhez tartozik akik most éppen hirigben vannak a Fejedelemmel és ő attól fél, hogy a Nemzeti Diadal majd Jel lesz, hogy a Szakrális Fejedelem az Isten kegyetlje és nem lehet majd egyhamar feláldozni, mint Álmost a besenyők támadása után.

MACISAJT 2016.06.15. 13:19:44

Farkasházy: Boldoggá tesz, ha kikap a magyar válogatott
NOL
Belföld
2015.10.15 07:34

Mindig boldoggá tesz, amikor kikap a magyar válogatott, mert ez is mutatja Orbán Viktornak a labdarúgással kapcsolatos elhibázott politikáját, mondta Farkasházy Tivadar Kálmán Olgának az Egyenes Beszédben.

---

Lógathatja(-ák) most a nagy kajmos orrát(-ukat).

Ami pedig az un. "baloldaliakat" illeti: őszintén, hányan közülük vették maguknak a fáradtságot és mentek ki szurkolni Franciaországba? Látott valaki prominens ballibát szurkolni a magyar válogatottnak?
(Aki meg odament, az is Rogán levesét nézegette)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.06.15. 13:31:50

"Képes vagyok lényegében fehér, középosztálybeli, magyar férfiak sportteljesítményének örülni."

A magyar sportolóNŐK meg mehetnek a 3.1415926536-ba, mi?

nemecsekerno_007 2016.06.15. 13:38:34

"Van akinek nem lehet a kedvébe járni..." :)

youtu.be/v_E9xNlvnv4?t=285

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.06.15. 13:41:05

@Barbaarb:

"Akinek a politikai álláspontja fontosabb egy nemzeti sikernél"

Nem lehet, hogy túlzott jelentőséget tulajdonítasz a futballnak? Én ezt a győzelmet örömmel becserélném egy jóval magasabb GDP-re, jobb eü-ellátásra, kevesebb kormányzati korrupcióra (pártoktól függetlenül!!!), erősebb hazai gazdaságra, jobb oktatásra stb.

szdan 2016.06.15. 13:56:22

Focitol fuggetlenul, a baloldalisag mar megbukkot, nagyon csunyan es nagyon vegervenyesen.
Ezen a focisikerek sem szepitenek egy dekanyit sem.

nemecsekerno_007 2016.06.15. 13:56:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Én ezt a győzelmet örömmel becserélném..."

De nem lehet. Vagy megérted, vagy továbbra is szenvedni fogsz. A te életed.

Netuddki. 2016.06.15. 14:00:13

Magasról leszarom a focit, van még azon kívül egy csomó más sport is. Akkor is sikkasztás lenne ami közpénzt az orbánék belenyomtak a sportágba ha a magyar csapat megnyerné a bajnokságot. Aminek körülbelül annyi valószínűsége van mint annak volt, hogy a Baumgartner gyerek felálljon a dobogóra az F1-ben. Ő is szerzett azért 1 pontot, de ehhez az kellett, hogy annyian kiessenek előle, hogy pontszerző helyre érjen be.

MACISAJT 2016.06.15. 14:01:30

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Tudod miért fontos a magyar foci és az ilyen sport sikerek?
Mert nemzeti önbecsülést ad. Mert közösségeket, ráadásul pozitív közösségeket hoz létre.

És az utóbbi időben egyre több az ilyen siker.Bárki engedelmével, én a két kézi BL, hetesekkel végül elvesztett döntőit is ide sorolom.
De még a Bocuse d'Or-on elért győzelmet is.

A népek ilyenkor kimásznak a letargiából, a "megbűnhödte már e nép a múltat és a jövendőt"(!-melyik népnek van még ilyen filozófiájú himnusza, senkinek), kibújnak megszabadulnak egy időre a hazaáruló médiumok által rájuk kényszerített állandó veszélyérzetet, tragédiákat, katasztrófákat sugalló kampányok alól.
Általában Magyarországon semmi sem az ami. Itt ha belenézel szinte bármely valóság közvetítő médiumba, neked annyi, akár veheted is a fehér lepedőt és csendben hogy nehogy pánikot kelts, elindulhatsz a temetőbe.

Nos, ilyenkor ennek vége. Boldog magyarok ünnepelnek, tesznek magasról
a károgó varjakra.
Hát ezért is fontos a foci. Is.

Netuddki. 2016.06.15. 14:02:47

@szdan: Ballibsiző balfasz! Osztánek mi köze van a baloldaliság bukásának ahhoz, hogy a fideszes gazdáid tolvaj bűnözők?

Netuddki. 2016.06.15. 14:08:24

@MACISAJT: "Tudod miért fontos a magyar foci és az ilyen sport sikerek?
Mert nemzeti önbecsülést ad."

Mindig tudtam, hogy a fideszesek kisebbségi komplexussal küzdenek.

"Mert közösségeket, ráadásul pozitív közösségeket hoz létre."

A fideszes maffiát nem nevezném pozitívnak.

Azért mielőtt még összepiszkítanád magadat a magyar sport iránti örömödben, megjegyezném, hogy ez csak a (köz)pénzt viszi, más népek meg magasról leszarják hogy a magyarok hol vannak a sportban. A gazdaságban kellene villantani, de ehhez az izomagy kevés lesz.

MACISAJT 2016.06.15. 14:08:32

A futball hatalom.
Legalább ennyit bizonyított a kedd délután, kora este, amikor a magyar válogatott negyvennégy év után újra Európa-bajnokságon lépett pályára.

Idehaza ugyanis eddig nem látott jelenetek játszódtak le tereken, vendéglátóipari egységek környékén, utcákon. Labdarúgásunk múltja indokolta volna korábban is a tömeges meccsnézést, ám akkor még nem álltak olyan óriási kivetítők szerte az országban, mint napjainkban. Most, hogy állnak e monstrumok, alkalmi piros, fehér, zöld színek összekötötte közösségek alakulnak, nagyon sokan együtt biztatják a srácokat.

A nemzeti színekbe borult országból sok ezren el is indultak Bordeaux-ba, majd mennek Marseille-be, Lyonba is. Többségüknek szinte mindegy, mi az eredmény. Mert a stadionban, a kivetítők előtt, a Margit-szigeten, mezben, zászlóval éppen az álmukat élik.

Felnőtt ugyanis több olyan nemzedék, amelynek nem volt alkalma világversenyen szurkolni a válogatottnak. Mintha utópia vált volna valósággá, amikor a csapat kijutott az Eb-re.(..). Mert az a közösségi élmény már az övék, amelytől megfosztották őket évtizedekig.

Nekik már mese a hőskor.(..)És amikor már senki nem hitte, eljött a most. Az ő mostjuk. Az önfeledt, közösségi öröm mostja.

Netuddki. 2016.06.15. 14:10:18

@Tibi !: Arról meg már nem is beszélve, hogy a sport is kőkemény üzlet, ahol a magyarok csak kispályán játszadozhatnak a kis fütyijükkel.

Celtic 2016.06.15. 14:10:48

Hat, en liberalis magyarkent bevallom, nem erdekel aannyira a gyozelem. Maga a sport nem erdekel (ami erdekes, mert apam nemcsak focizott, biro is volt)

Annal jobban orultem a szurkolok oromenek....Jo volt latni, hogy emberek _orulnek_ es nem _rombolnak_ . Valahogy az utobbi evekben nem sok olyat lattam, ahol egyutt orulnek az emberek....

Azt hiszem, a tegnapinak tobb koze volt a Nemzeti Osszetartozas Napjahoz, mint a hivatalosnak....Es nem annak orulok, hogy a masik megint csak egy ures unnepseg volt, hanem annak, hogy tegnap megis megtortent, politikamentesen.

Hat igy erez ma egy liberalis.

Netuddki. 2016.06.15. 14:12:35

@MACISAJT: Taps, taps.

Mindez amit itt leírtál elég furcsán hallatszik egy megosztó tolvaj fidesztrolltól. Csak szólok.

Celtic 2016.06.15. 14:13:09

@MACISAJT: Mondd, ha teged idegesit a NOL meg Farkashazy, miert olvasod ? En sem olvasok Magyar Hirlapot vagy 888-at, nem az en vilagom.
Igaz, munka mellett nem is lenne ra idom.

nemecsekerno_007 2016.06.15. 14:13:39

@MACISAJT: Totál igaz. Ez (is) egy közösségi élmény, ahogy a kézlabda, vizilabda.
Ja igen, a női vízilabdások megnyerték az EB-t!!!

Amúgy meg ez nagyon jól mutatja a magyar viszonyokat:

"Van akinek nem lehet a kedvébe járni..." :)

youtu.be/v_E9xNlvnv4?t=285

hidroponi 2016.06.15. 14:23:29

elcserelnem ausztria elleni 2-0-as meccs eredmenyet az osztrak GDP-re es eletszinvonalra!

hidroponi 2016.06.15. 14:34:32

@nemecsekerno_007: ehhez a mini szterelnokot kellene lecserelni es a bandajat!

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2016.06.15. 14:50:37

@MACISAJT: "Tudod miért fontos a magyar foci és az ilyen sport sikerek?
Mert nemzeti önbecsülést ad. Mert közösségeket, ráadásul pozitív közösségeket hoz létre...."Idehaza ugyanis eddig nem látott jelenetek játszódtak le tereken, vendéglátóipari egységek környékén, utcákon...."

....

"A nemzeti színekbe borult országból sok ezren el is indultak Bordeaux-ba, majd mennek Marseille-be, Lyonba is. Többségüknek szinte mindegy, mi az eredmény. Mert a stadionban, a kivetítők előtt, a Margit-szigeten, mezben, zászlóval éppen az álmukat élik...."Felnőtt ugyanis több olyan nemzedék, amelynek nem volt alkalma világversenyen szurkolni a válogatottnak. Mintha utópia vált volna valósággá, amikor a csapat kijutott az Eb-re.(..)..."

Berkesi András nyalná a tíz ujját, ha olvasna téged. Komolyan, megpróbálkozhatnál a regényírással, mert ezek a blogokba beírt magasztos sorok gyorsan tovatűnnek az ember figyelme elől.

bringás bosszantó 2016.06.15. 15:05:31

"A dolog onnan kezdődik, hogy egy ismerősöm azt írta ki, hogy egyes emberek azért nem örülnek a magyar foci sikernek, mert inkább baloldaliak, mint magyarok."

Üzenném az agyhalottjának, hogy alapból van hányingerem a focitól, nem azért mert a függönymögöttbújkáló génselejtes geci szereti.

MACISAJT 2016.06.15. 15:14:24

@hidroponi: ("elcserelnem ausztria elleni 2-0-as meccs eredmenyet az osztrak GDP-re es eletszinvonalra! ")

Több ballib emlegeti manapság párás szemmel hogy "de Ausztriában.."
És őszintén elkerekedik a szemük mikor pár tényt felhozok.mert hogy ők azokat "nem tudták".:)

Nem tudták hogy az első világháborút ami aztán Trianonhoz vezetett az osztrákok és a németek akarták mindenáron...többen közülük már úgy tudják hogy a gonosz Tisza, na az volt aki azt kierőszakolta...

Nem tudták hogy az osztrákoknak is volt "szocialista" kísérlete, de a kunbélákkal,számuelykkal ellentétben azok osztrák patrióták voltak...
Miközben itt bolsevik "tanácsköztárság" építésével voltak elfoglalva és
Sopron is alig menekült meg az újraosztástól.

Nem tudták hogy Hitler osztrák volt és hogy az Anschluss egy virágesős bevonulás volt a két ország egyesülésének megünneplésére..(ma már ott tartunk hogy Beethoven az osztrák, Hitler meg német volt:))

Nem tudták hogy Ausztriát mint legyőzöttet ugyanúgy megszállták a szovjetek 1945-ben és ott is maradtak.Hiszen a bolsevizálási recept ugyanaz volt Ausztriában is mint Magyarországon, a "moszkoviták"
betelepítésével:
www.jta.org/1945/05/03/archive/austrian-provisional-government-includes-three-jews-largest-number-ever-named-to-cabinet

De johann koplenig és "kommunista pártos" tsai valójában labdába sem rúghattak Ausztriában, még "fénykorúkban" is max. 3-4 képviselőt juthattak be a parlamentbe, egészen 1959-ig amíg végleg kiestek onnan...

Egészen 1955-ig maradtak a szovjetek Ausztriában amikor is megszabadultak tőlük és piacgazdaság fejlődhetett, Marschall segéllyel.(Magyarországnak eközben a rákosi, gerő,eisenberger benjáminok jutottak, a malenkij robot majd 1956 és kádár-apró-fekete-dögei...És még 34 év "szocializmus")

Nem tudták hogy mikor eljöve a "rendszerváltás" Magyarországnak volt 20 milliárd dollár külföldi adóssága.
Ma van 80 milliárd euróban és közben eltűnt a nemzeti vagyon nagy része(egy kisebb részét most vásárolják vissza Orbánék).
Nem tudták hogy az 1990-ig befizetett nyugdíjpénzek szőrőstül bőrőstül eltűntek a nagy büdös közösben, azokat ma az állam finanszírozza mások pénzéből.
Nem tudták hogy ma az évente a magyar állampolgárok által befizetett teljes személyi jövedelemadót, usque 1200 milliárd forintnak megfelelő összeget a magyar állam egy az egyben tovább utalja a korábban felvett hitelek KAMATAIRA.
Nem tudták hogyan lehetséges hogy a fél Dunántúlt osztrák gazdák felvásárolták zsebszerződéses gombokért és most óbégatnak az EU-nál hogy oda a tuti vircsaft, miközben magyarok még a nyamvadt cukrászdát sem tudtak Bécsben nyitni ( EU csatlakozási kampány szlogen).

Nem tudták hogy hogy tudták zömében osztrák bankok eladósítani a helyi komprádor politikusok és "nemzeti" bankosok segítségével magyar millióit 2002-2010 között, ráadásul svájci frankban, úgy hogy az adósok egy svájci frankot nem láttak ellenben papíron több adósságuk volt svájci frankban mint maguknak a ..svájciaknak.

És most az ilyen tudatlanok rikoltoznak hogy bezzeg Ausztria és menjünk tüstént oda mert ott jobban élnek.
Hát vazze, csoda ilyen különbségek után?
Mert Magyarországnak hagyományosan ballib hazaárulókból is csakis a legalja jutott.

gyászhuszár 2016.06.15. 15:20:04

Ha megnyerjuk az EB-t akkor fidesz szavazo leszek...

nemecsekerno_007 2016.06.15. 15:26:18

@hidroponi: Látom neked semmi se jó. Te életed.

"Aki nevet, azzal együtt nevetnek. Aki sír, egyedül sír."

nemecsekerno_007 2016.06.15. 15:34:57

@hidroponi: De azért, hogy egyszerűbb legyen dekódolni :)

youtu.be/nD_dTZpueo0?t=1301

rasztaszív 2016.06.15. 15:37:03

@MACISAJT: a kádári korban irredentizmusnak számított azzal foglalkozni,hogy hogyan maradhatott volna nagyobb az ország,ezért nincsenek tisztában vele ma a magyarok,hogy a trianoni csonkításban mekkora szerepe volt a hazájukat védő vörösök hazai megbuktatóinak.na,az volt a hazaárulás.

Kalap úrfi 2016.06.15. 16:00:01

nemcsak, h örülhet, hanem az a normális, ha örül

bringás bosszantó 2016.06.15. 16:05:24

@MACISAJT:

Az okoskodásod első felével tisztában voltam, hogy te is értsd, tudtam.

A második felében meg látszik, hogy agyhalott orbánista vagy, tele van ordas hazugságokkal és csúsztatásokkal.

2016.06.15. 16:06:21

@Kivlov: ha OV a köcsögdudát szeretné, hívei meg azt imádnák. ha OV volt ellenzékben, akkor az oroszokkal vétek volt üzletelni, mióta ők, a jobboldaliakban túlteng az oroszidámat :D

bringás bosszantó 2016.06.15. 16:07:07

"(egy kisebb részét most vásárolják vissza Orbánék)."

Ezen különösen jót röhögtem, annak függvényében, hogy 2010 óta a maradék aranykészlet is köddé vált nem kicsit vicces.

MACISAJT 2016.06.15. 16:09:55

Itt van a manifeszt elmebetegek álláspontja:
nepszava.us/blogs/news/115369414-miert-nem-szurkolunk-a-magyar-valogatottnak

No nem mintha bárkit is meglepett volna...

Kivlov 2016.06.15. 16:14:03

@lujo1111:
Mondtam már sokszor, sokaknak, sok helyen: alternatíva van? nincs.
Ezek kéne elgondolkozni.

Voznyák Pista2 2016.06.15. 16:19:39

@Celtic:

Komolyan mondom, ez volt ma az első értelmes libsi megnyilvánulás. Valahogy így kéne, de nem azért hogy rokonszenvet ébresszen, sokkal inkább azért, hogy ellenszenvet ne keltsen.

Voznyák Pista2 2016.06.15. 16:24:32

@gyászhuszár:

"Ha megnyerjuk az EB-t akkor fidesz szavazo leszek..."

:)))

2016.06.15. 16:27:27

addig kevesen jutnak el hogy normál esetben akkor költ egy állam annyit sportra amikor van felesleg, most az ország jövője van benne abban a 2 gólban, fasza lesz majd a rabszolgatelepen nosztalgiázni a focisikerekről...

Köldök_szösz 2016.06.15. 16:57:13

Csak a fociprolik pörögnek ezen a szaron akikből meg kurva sok van és így van nagy hangja a dolognak.

abcdefghabcdefgh 2016.06.15. 17:03:42

Az aranycsapat azért volt jó, mert a tagjai még 1945 előtt szocializálódtak, az 1986-os csapat tagjai viszont már 1945 után.

Ma Baker 2016.06.15. 17:09:07

És az ilyenek kerülnek ki az index blogketrecbe futószalagon. Szégyen

Sascha Braun 2016.06.15. 17:29:55

@MACISAJT: Elolvastam, ez a csávó full elmezavarban szenved :) Furcsa lehet egy ilyen alternatív univerzumban élni, sajnálom az ilyen szerencsétleneket. Nem is tudom, mi lenne velük Orbán nélkül, kiüresedne az életük, zavart tekintettel járnák az utcákat és motyognának magukban, mint a szakadt csövesek a négyeshatoson :)

Jolka40 2016.06.15. 17:33:16

És ha legközelebb kikapunk, gyászba kell borulnia az országnak? Normálisak vagytok?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2016.06.15. 17:58:26

Tudom, hogy a libbant indexesek nem az eszükről híresek, de azért érdemes megnézni ezt a szavazásukat:

Farkasházy örül a válogatott vereségének

"Boldoggá tesz, amikor a magyar válogatott kikap, mert ez is mutatja Orbán Viktor labdarúgással kapcsolatos elhibázott politikáját" - Farkasházy Tivadar az Egyenes beszédben.
Mit gondol erről?

3201: Igaza van
3102: Nincs igaza

No mind1...
Mi normális emberek majd annak fogunk örülni, ahogy a következő választáson is feltörlik veletek a padlót.
Persze utána megint amiatt fogtok ajvékolni, hogy itt diktatúra van, és nincs szólásszabaccság... ahogy minden egyes nap...

MACISAJT 2016.06.15. 18:24:21

@Imam Khomeini: ("Index, tegnap, de remélem, hogy ez csak a szerkesztőség pillanatnyi elmezavara volt:")

Elmezavarnak elmezavar, de állandó és cseppet sem pillanatnyi...
Az Orbán - és/vagy a magyargyűlöletük elveszi a maradék józan eszüket is,feltéve ha egyáltalán volt nekik valaha is olyan.

Országszerte be voltak készítve a fikázó cikkek arra a várt esetre ha a magyar válogatott kikapna.
Oszt dobhatták ki az egészet a francba.
De az alapkoncepció az maradt.

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.15. 18:28:36

Hosszú Katinka sikereinek miért nem szabad örülni? A foci kurvára hidegen hagy.

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.15. 18:30:12

@Sascha Braun: "Orbán nélkül, kiüresedne az életük"

Orbán nélkül, élhető lenne az életünk. Még a fasz gyurcsény alatt is jobb volt. Az legaláb nem rombolt, igaz, nem is csinált semmi hasznosat.

Janossz 2016.06.15. 18:33:20

Nincs érzéketek az abszurdhoz.
Mikor a díszpáholyba bepöffeszkedik a spanyol király, meg a cseh elnök közé egy magyar bankigazgató, aki az MLSZ elnöke egyben, de az adott meccsen semmi érintettsége...
Mikor egy csoportmeccsre kivonul a fél a kormány, mintha kötelessége volna...
Ez Pirézia.

Hajdú Peter 2016.06.15. 18:49:05

Most aztan nagy a ketsegbeeses balodalon, mert tudjak Orban Viktornak megint igaza volt, bejott a szamitasa. Es ez bizony szavazatok szaz ezreiben fog megnyilvanulni 2018-ban.

Voyager10 2016.06.15. 19:08:14

@Kivlov: @Voznyák Pista2: Na-na-na! Már megint ez a "menj innen ha nem tetszik" című műsor. Le lehet vele állni! Tegnap megnéztem a meccset és a második gólnál együtt üvöltöttem a feleségemmel. Yorkshire-ben (Gyk. közép Anglia) Ennél jobban már nem vagyok hajlandó elmenni Magyarországról! Mert utálom amit az a faszkalap a hazámmal művel, miattatok úgyis felesleges bármit mondanom vagy tennem mert nektek Ő kell! Meg az, hogy mondhassátok, hogy "cserélj hazát". Cserélj Te bazmeg!

Voyager10 2016.06.15. 19:13:42

@Hajdú Peter: Örülj neki! Ünnepeld! Én megmaradok annál, hogy "Szép volt fiúk!" A teljesítményt a fiúk nyújtották a pályán nem a dagadt kotonszökevények a lelátón. Ilyen alkalom csak néhány van egy évben. A többi napokon marad nektek a felcsúti messiás imádása... ;-)

Voyager10 2016.06.15. 19:16:43

@atpijkamo112: Sajnos önmagában az, hogy "nemorbán" az kevés a boldogsághoz. De nem rossz kiindulási alap. ;-)

tujapecér 2016.06.15. 19:30:07

@MACISAJT:
A 3300 milliárd Manyup pénzt meg a szélbe szétszórták...
A Világbank egy új tanulmánya alapján Ausztria a világ tíz leggazdagabb országa közé tartozik. A kiszámolt egy főre jutó jövedelem alapján (493.080 Dollár ) Mienk?
A devizahitelezést az első Orbán kormány engedélyezte 2002 ben, Az apróbetűs részt kidolgozását meghagyta a bankoknak. Tehát cinkosa volt!
Bécsben a Szamos nyitott cukrászdát Mathias Szamos Konfiserie néven Bécs belvárosában.

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.15. 19:40:48

@Voyager10: Egyetértek. Akkor tegyünk meg egyelőre egy sültkrumplit miniszterelnöknek, legalább addig is nem csinál kárt.

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.15. 19:44:00

@Hajdú Peter: "Orban Viktornak megint igaza volt, bejott a szamitasa."

Ha az volt a számítása, hogy Magyarország gazdasága leromoljon, és vezető helyett sereghajtók legyünk, Románia, Bulgária, sőt Görögországnál is lejjebb, akkor ez a számítás bejött. Gratulálok!

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.15. 19:50:43

A cikkel nem értek egyet, de megértem. Orbán a fociból politikát csinált, a közpénzeket értelmetlen és inproduktív kirakatberuházásokba, stadionokba öntötte, amit az egészségügyből és oktatásból vett el, mikor ő röhög a markába, a gyerekét svájci iskolába járatja. Nem értem, hogyan lehet örülni egy gólnak, mikor ennek az ára sokezer gyerek rabszolgává nevelése és egy másik gónak, aminek az ára sokezer magyar ember halála. Megérte? Na ugye!

grafoguru 2016.06.15. 19:57:35

@MACISAJT:

"Nos, ilyenkor ennek vége. Boldog magyarok ünnepelnek, tesznek magasról
a károgó varjakra."
1. Nagyon örülök az eredménynek, büszke voltam a fiúkra.
2. Láttam a "Boldog magyarokat" a Deák téren. Katasztrófa volt. Irgalmatlan mennyiségű gyökér beb@szva, hányva, egy óra alatt több szemetet, törött üvegeket hagytak maguk után, mint az összes migráncs együttesen, aki áthaladt az országon.
Summa IQ 20.

hidroponi 2016.06.15. 20:02:51

@MACISAJT: maciszarkam! huzd mar ki a fejed orban seggebol es a miniszteriumi allasodbol aztan gyere le a zemberek koze..

kiafaszomat erdekel trianon, meg a tanacskoztarsasag..

nekem az a letbiztonsag(nem csak anyagiak) kellene itthon ami ausztriaban van es magasrol szarok az alcsuti putyin hobbijara! ERTED?!!

Celtic 2016.06.15. 20:28:44

@MACISAJT: Ha neked a Nepszava liberalis, akkor komoly fogalomzavarban vagy.

Celtic 2016.06.15. 20:33:33

@Voznyák Pista2: Nem jo korokben mozogsz. Igaz, van akivel vagy tiz eve egyutt dolgozok, megsem tudom a politikai beallitottsagat. Van, akirol tudom, es nagyon nem liberalis, de ettol meg jo haver.

Ha mondjuk Jobbikos is es nem ertunk egyet, attol meg nem lesz ellenszenves.
Sokkal jobban ellenszenves az agyhalott, politikai nezeteit vakon vallo ember, mint akivel lehet vitazni.

Afrika steht an der Elbe 2016.06.15. 21:04:53

Ugyanezt fogják csinálni a libsik majd az olimipán is. Persze Hosszú Katinkát leszámítva.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.06.15. 21:05:46

@atpijkamo112: helyedre!!
a homarra!
felnottek dolgaba nem vau vau

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.06.15. 21:06:52

@Afrika steht an der Elbe: mar el is hangzott fentebb
Katoka OK, mert nem szereti Gyarfast
a focivalogatott nem, mer az EB miatt rabszolga less a gyereked

Afrika steht an der Elbe 2016.06.15. 21:07:09

@Celtic:
A "manifeszt elmebeteg" mióta liberális?

nu pagagyí 2016.06.15. 21:08:04

Nem oldalfüggő, hogy egy magyar büszke, ha sportolói sikert érnek el, hiszen mindenféle nézetet valló polgár és gyerekeik is sportolnak. Miért ne örülne? Utálom ezt kormányt, de speciel én is focizok hobbi szinten és persze hogy értékelek minden olyan sikert, amiben valódi munka van.

Aminek egy nem kormánybarát polgár nem örül, az nem a sportsiker, hanem az, ha a politika kisajátítja magának és illusztris képviselői a napi rutinként űzött közpénzes harácsolás közöttt, odatolakszanak a teljesítményt elért sportolók közé. Én nem emlékszem arra, hogy az U21-es VB 3. helye után Bajnaiék ott sündörögtek volna a csapat környékén és a közpénzből folyósított támogatások fejében (az sem volt ingyen) főhősként vigyorogtak volna a kamerába.

A mostani sikert főleg egy embernek és két szerencsés eseménynek köszönhetjük. Nem Orbán az az egy ember és nem a túlárazott stadionok a viszonylagos siker okai, mégcsak nem is a TAO támogatás. A sikert a milliárdos kontraproduktív pénzszórás ellenére és nem miatta érte el a válogatott.

Látni kell, ha nem emelik fel a létszámot, akkor erre az EB-re sem jutunk ki, bár a norvégokat verő csapatnak lett volna esélye, de nem így és nem pont ők kezdték el a sorozatot. Ez az egyik szerencsefaktor.

Az ember, akinek köszönhetünk valamit az Csányi, akinek a korrupt közeg ellenére sikerült valamiféle rendet vinni a fociba és érvényesíteni némi teljesítményelvet. Sikerült például elhárítania a valószínűsíthető nyomást, hogy a Felcsútot az NBI-ben tartsák, annak ellenére, hogy a milliárdos klub megérdemelten kizúgott az élvonalból. A magyar foci felemelkedésének a záloga nem a stadionok halmozása, hanem pont a teljesítmény megbecsülése és ösztönzése lenne. Azzal persze ő sem tud mit kezdeni, hogy a közpénzek és TAO támogatások politikai alapon kerülnek a csapatokhoz (leginkább Orbán kedvenceihez) és nem a csapat teljesítménye által meghatározott reklámérték miatt.

A stadionokról annyit, hogy a horvátok csodastadionok nélkül is egy kategóriával feljebb focizgatnak nálunk. A stadionépítés csak a közpénzek lenyúlásának egyik eszköze, nem igazán szolgál másra. Néző például alig van bennük. Az állam persze segíthet a stadionok építésében ott, ahol produkálnak is valamit, de leginkább hitelekkel kéne részt venni ebben az akcióban, vigyázni a pénzünkre nem pedig elszórni. Amiben indokolt az állami szerepvállalás az a Népstadion, bár nekem speciel nem tetszik, hogy nem felújítják a mai igényekre, hanem vadi újat csinálnak. A régi stadiont ugyanis az egész ország építette, önkéntesek tömegeinek munkája fekszik benne. Egy "konzervatív" kormány erre figyelhetett volna. Bár azt a korszakot kiradírozták a történelemből, de ez mégis tény. A hülyeség pedig nem igazán írja felül a tényeket.

A második szerencsefaktor Storck maga (még jó, hogy nem sikerült Bölönit szerződtetni). Ki gondolta volna, hogy egy pedagógust és szakmai zsenit sikerült egy személyben leigazolni. Remélem a magyar edzők felhagynak a szapulásával és inkább tanulnak. Van mit. És talán néhány év múlva "szerethető" meg "harapós" válogatott helyett magyar szövetségi kapitány is képes lesz Storckhoz hasonló szakmai alázattal, tudással és emberismerettel felvértezve olyan válogatottat vezetni, amivel máshol is számolnak.

Hajrá magyarok!

NagyVonalakban 2016.06.15. 21:12:58

Nem nèzted a meccset, és írsz egy ilyen blogot?...szánalmas...

Kaptabakta 2016.06.15. 21:40:29

Érdekes poszt.
Én megértem az emberek örömét. Valóban nincsen sok közük a győzelemhez, de mindenkit büszkeséggel tölt el a tudat, hogy Magyarország képviselői győzelmet arattak.
Hogy a a mostani sportpolitikának volt-e hozzá köze? Szerintem nem sok.
A stadionok szépek, rohadt drágák, de egyelőre nem hoznak semmit. Az Akadémiák sem remekelnek.
Egy (pontosabban kettő) felkészült edző, a stábja valamint a srácoktól a tekintélytisztelet és a fantasztikus koncentráló képesség kellett hozzá. És ez éppen hogy a magyar edző stábok szégyene, hogy nem voltak képesek több mint 40 éve felnőni a feladathoz, követni a trendeket, kielemezni az elenfeleket, hanem egy hamis illúzióba ringatták magukat, minket és a játékosokat.

$pi$ 2016.06.15. 22:07:54

@atpijkamo112: "Az legaláb nem rombolt, igaz, nem is csinált semmi hasznosat. "

Nem rombolt mi? Még a saját pártját is nyolcfelé szakította. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.06.15. 22:22:45

@Hóhér az utolsó barátod:

Amiukor egyetértek valakivel, nem azt nézem, ki az, hanem azt, mit mond.

NagyVonalakban 2016.06.15. 22:26:14

@Voyager10: Nekem ugyanannyira kell Orbán, mint neked...

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.15. 23:05:04

@$pi$: :)) Azt inkább jótéteménynek kéne tartani. Ami rossz benne, hogy szakított magának is egy darabot, és nem engedi, mint kiskutya a lábtörlőt,

Hajdú Peter 2016.06.16. 00:03:15

@atpijkamo112: Az volt a szamitasa, hogy a 2010-es ALLAMCSOD utan rendbe hozza gazdasagot, es az kivaloan sikerult. En mar fele ennyit is sikernek tartanek.
A 2010-es gazdasagi MEGSEMMISULES utan, nem hittem, hogy itt a kovetkezo 20-30 evben barmi is lehet, nem hogy fejlodes.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.06.16. 00:24:58

@Hajdú Peter: ja, zsarolással kifosztva az állampolgárokat. Elmész ám anyádba te retkes gazember! Egyébként milyen államcsődről hazudozol? Ugyanolyan börtöntöltelék vagy, mint a fideSSes csőcselék többi tagja.

atpijkamo112 · http://bestofhomar.blog.hu/ 2016.06.16. 02:02:49

@Hajdú Peter: Nem volt államcsőd. A fideszesek hülyeségeket beszéltek államcsőd címszó alatt, ezzel mesterségesen gyengítve a forintot, növelve a kamatfelárat. Az nem derült ki, hogy mi volt a céljuk ezzel, mindenesetre a devizahitelkesek terheit növelték. Valószínűleg politikai haszonszerésen kívül más céljuk nem volt, az meg minden pénzt megér. A következő 6 év ámokfutása során leszakadtunk Európától, de még a visgrádi országoktól is, de még Görögországtól is. Ekkora kártétel egy légiónyi román titkosügynöktől is szép teljesítmény lenne. Hogy az orbánkormény bukása után 20 vagy 30 év kell a gazdaság rendbetételéhez, azt nem tudom. Mindenestre az oktatás terén okozott károk hatása több emberöltő.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.06.16. 05:37:33

Csúnyán elbukták a meccset a ballibák, ez a tény, amit nehéz leplezni.

nu pagagyí 2016.06.16. 05:44:44

@Hajdú Peter: A Fidesz kormánynak 6 év alatt sikerült Magyarországot az EU utolsó helyére lefokozni GDP szempontjából, pedig a pénzügyi világválságot viszonylag jól átvészeltük. A magyar visszaesésnél a balti országok a dupláját produkálták, a csehek, horvátok, németek, szlovének, osztrákok kb. ugyanannyit, csak a szlovákok és lengyelek úszták meg a visszaesést úgy-ahogy.

Az államadósságot tulajdonképpen növelte a Fidesz, csak "trükkök százai" miatt tűnik úgy, mintha csökkent volna. Ha elfogadjuk, hogy az MNYP lenyúlása jogos volt, akkor az abban levő 1500 milliárdnyi államkötvény nem képezte az államadósság részét és mivel a rablás után az állam nem tartozott már az embereknek, a tényleges államadósság tehát 80% helyett csak 75% volt. Ezt sikerült hat év alatt 78%-ra növelni. A helyzet persze ennél is rosszabb, mert 10-15 éven belül már nyugdíj sem lesz, hála a vagyon eltapsolásának. A lenyúláskor, mintha mást mondtak volna az embereknek: "megvédték" a nyugdíjat. Köszönjük!

Van még pénz, amit feltűnés nélkül el lehet lopni: az MNB devizatartaléka. Sajnos azt sem a Fidesz halmozta fel, hanem az előző kormányok (Gyurcsány és Bajnai) töltötték fel. Matolcsy úgy jár rá, mint légy a mézre.

A Fidesz felélte a jövőt, tönkretette a nyugdíjrendszert, elkúrta az oktatást, kilopta a devizatartalékot az MNB-ből, kockáztatva, hogy egy újabb pénzügyi válság végképp kicsinálja az országot. Közben növelték az államadósságot, lepusztították az egészségügyet, szétrombolták a társadalmi szolidaritást, normává tették a hazudozást és a bunkóságot.

Kb. itt tartunk.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.06.16. 06:10:26

@MACISAJT: jaja... a 6:3 is a ballib hazaárulók ármánykodása volt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.06.16. 06:12:53

@wmiki: Szia miki! Párolog már a víz?
forum.szkeptikus.hu/viewtopic.php?t=239
"Miért párolog el a víz? (7780)

HozzászólásSzerző: wmiki » 2010.11.29. 12:34
Azt már megállapították itt a fórumon, hogy a tudomány sosem téved.
És nyilván mindent tud a világról.

Engem most az érdekelne, hogy egy 20 C fokos szobában (vagy az 1-2 Co szabadban) miért párolog el a víz? a szent könyvek szerint az csak 100 Co felett lesz légnemű.
akkor hova tűnik?"

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.06.16. 06:14:40

@tujapecér: "A devizahitelezést az első Orbán kormány engedélyezte 2002 ben"

Ez nem igaz, az 2001-ben volt.

2016.06.16. 06:27:38

Jók voltak a fiúk, de mint mindent ezt is a helyén kell kezelni. Jussanak tovább, legyenek a dobogón, én ezt kivánom. Legyenek a világ legjobbjai. Mint voltak egykoron is.

A libsizőknek , az idióta fidiótáknak üzenem--azt amit a dakota közmondás is mond-- hogy ha kint van az aranyered, és ettől milliomosnak hiszed magad, akkor hülye vagy .

Trackers 2016.06.16. 06:48:56

Azért fura, hogy kb ez a tizedik blog, ahol a győzelmet fikázásra használják a ballibek.

Úgy látszik nagyon megfeküdte a gyúzelem, és a nemzeti öntudt megerősödése a meccs kapcsán a pocijukat.

Majd kiheverik.. ;)

nu pagagyí 2016.06.16. 07:11:56

@Trackers: Különösen az tetszett, amikor Orbán berúgta a 11-est. Egy jobboldalinak, ha cirkusz van, minden van. Ha mégis kiesünk a csoportból együtt fogok veled érezni, bár nagyobb kenyeret nem tudok biztosítani.

Mr. Waszabi 2016.06.16. 07:20:13

Sztem keverednek a dolgok. A mostani válogatott sikeréhez az égadta világon semmi köze a stadionépítési őrületnek. A sportlétesítmények építése, a sport támogatása jó dolog, hosszú távon. Azonban a sport csak szórakozás, ellenben a munkával, az oktatással és az egészségügyi ellátással. Amíg ez utóbbiak komoly hiányt szenvednek, addig a sport támogatást is csak arányosan kellene művelni, főleg, ha az adófizetők pénzéből történik az.
Azt értem, hogy napi szinten fkrja az agyát sok embernek a kormány pazarlása, viszont nem a kormány nyerte a meccset, hanem a válogatott. Ezt még szemüveg nélkül is észre lehet venni - ergo, marha, aki összekeveri a kettőt és nem tud örülni a csodának. Magukkal tolnak ki ugyanis, a baloldal épp most hantolja be magát végleg.

Trackers 2016.06.16. 07:28:05

@Mr. Waszabi:
Annak valószínűleg nincs köze.

De a tíz éve futó Puskás programnak se sok, aminek keretében gyermekeink önfeledten fociznak Debrecentől, Budapesten át, Győrig, akárcsak az új stadionokba is.

Ezekenk legfeljebb 10 év múlva lesz szerepe, amikor majd a sportra egy fikarcnyit se költő ballib kormányok bezsebelik a sikerekre rááldozot időt, és erőforrást.

nu pagagyí 2016.06.16. 07:34:11

@Mr. Waszabi: A sport is lehet húzóágazat, ha jól csinálják. Példa erre a délszláv foci, amely nettó nemzeti bevételt produkál ebből a sportból. Mi ezt is mínuszosra hozzuk akárcsak a mezőgazdaságot. A ráfordítás több lesz, mint az eredmény. A fideszes oligarchák szakértelméről csak annyit, hogy szegény Kleinheisler még mindig az NBIII-ban rúgná a bőrt, ha nem szerződtet Csányi egy német szakembert a rohadó Nyugatról a válogatott élére, kiváltva ezzel a magyar "nemzeti" edzői kartiltakozását. Most pillanatnyilag kussolnak, bár Pintér megjegyezte, hogy minden az ő érdeme tulajdonképpen. Azon az egy (vesztes) meccsen nyilván csodát csinált, kár hogy azonnal kirúgták, pedig már kommunikációs tréningeket is vett.

nu pagagyí 2016.06.16. 07:47:14

@Trackers: Ha így haladunk, biztos vagyok benne, hogy olyan világverő csapatunk lesz, mint az ötvenes években. A kormány jól halad abban, hogy focin kívül minden értelmes egyéb választást kiiktasson a fiatalok életéből. A végén még a féllábú, félszemű, fél karú gyerek is focispiller lesz. Azért Izlandot meg kéne még verni, mert könnyen átcsaphat a mostani eufória önpusztításba, tömeges öngyilkosságba. Féltem a jobboldali embereket, mert mi maradna nekik egy ilyen sajnálatos esemény után? Már csak ezért is győzni kéne.

vénkujon 2016.06.16. 08:12:13

akkor látszik legjobban a l'art pour l'art nemzeti fideszköcsögök tevékenysége amikor ilyen írások születnek.

Kivlov 2016.06.16. 08:26:16

@Voyager10:
Minek cserélnék?
Én nem azzal foglalkozok, hogy ki mit csinál a kormánynál, hanem azzal, hogy boldoguljak, ott ahol szeretnék. Ez ilyen egyszerű.
Totálisan lesz*rom, hogy a szomszédom miből cserél évente Audit, nem érdekel, hidegen hagy. Ahogy az is, hogy matolcsy mennyit keres, vagy éppen mennyiért vesz festményt az irodájába. Ettől nem lesz olcsóbb a kenyér. Nincs időm, energiám, kedvem ilyesmikkel lefoglalni az agyam. Mert nincs értelme.
Akinek ennyi az egyetlen "szórakozása", tegye azt. Hisztizzen, irigykedjen, anyázzon, tüntessen.

videki gyerek 2016.06.16. 08:52:40

Hat rajar a rud a libsikre. A multheti KATASZTROFALIS, MEGSEMMISITO valasztasi vereseg utan, most itt az ujabb kudarc, szamukra.
Micsoda orommamorban usztak volna, ha kikapott volna a magyar csapat.
Az indexen mostanra 500 Orban fikazo szenny blog jelent volna meg, es tobzodnanak a sikerukben.
De az Orban megint kibaszott veluk, mint ahogy az illegalis bevandoroltataskor is.

dönci5 2016.06.16. 09:12:36

Egy elmebeteg felcsúti barom sok százmilliárdos hobbijának ennyi eredményét vastagon leszarom. Ez akkor is így lenne ha akár világbajnokok lennénk. És köpők az élsportra, az olimpiára, hosszúkatinkára.... meg minden hasonló rohadt pénztemetőre.

vénkujon 2016.06.16. 09:15:15

@videki gyerek: baloldaliasan: a kurva anyád. most átváltok nemzeti érzelemre: a kurva anyád. remélem érzed a különbséget

2016.06.16. 09:23:42

Nagyon örültem ennek a fantasztikus győzelemnek.

Az egyetlen csoport ami ezt a kitűnő sporteseményt nem tudja a helyén kezelni, az a csúti rém és a kleptokrata, csahos kutyái.

prevent 2016.06.16. 09:31:00

és ezt most komolyan gondolja bármelyikőtök (idehozva az iskoláktól elvett pénz árán felnövő új rabszolgaság és a korházak költségvetésén spórolt hullahegyek hagymázas álmát), hogy a tavaly épített stadionban alapozták meg a fiúk a győzelmet???
ha ez így van, holnap elmegyek fociuni, és kitúrom a Messit a helyéről.
Tehát nem évekig tartó munka, külföldi ligákban eltöltött - sokszor - megalázó szezonok lehetnek a háttérben, hanem maga Orbán-sátán. Ez most komoly? Egy Farkasházin, egy klubrádión, Indexen nem csodálkozom, hisz a cél szentesíti az eszközt és nem várja be sportszerűen a józan észt. De elgondolkodnék egy kicsit sokatok helyében.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.06.16. 09:37:01

@prevent: húzd már ki a nyelved orbán seggéből, kicsi csicska!

Ballib cenzúrázók réme 1 2016.06.16. 09:38:55

Nmezeti ünnepnappá kellene nyilvánítani a migráns imádó hanyatló osztrák álam feletti győzelem napját!

Hadd pukkadjanak meg a liberálsi baloldal!

Ballib cenzúrázók réme 1 2016.06.16. 09:40:56

HAZAFIAS KÖTELESSÉGÜNK SZOBROT EMELNI ORBÁN VIKTORNAK EZÉRT A GYÖZELEMÉRT!!!

Hat éven át dolgozott meg ezért a sikerért a nemtelen háttérhatalmi támadások közepette, de beérett a munka gyümölcse. Most aztán mindenki látja, hogy megérte államosítani a manyup pénzt, megérte nem ömleszteni az adóforintokat a minden pénzt elnyelő kórházakba, betegápolásba és a semmire sem vezető közgazdász meg jogász meg mindenféle használhatatlan értelmiségi szakmát adó oktatásba.

Hanem ehelyett stadionok kellenek, mindennapi tornaórák és hittan kellenek és mindjárt a mi sikereinkről beszél a világ, minket szeretne az egész haldokló Nyugat másolni.

MÉG TÖBB STADIONT, ÉS MÉG TÖBB PONTUNK LESZ!

prevent 2016.06.16. 09:42:58

hát nem vártam mást.
de azt elárulom, hogy ha egy véletlenszerű mondatgenerátorba a szókincsed 100szorosát beütik, nagy annak a valószínűsége, hogy egy 3 szavas, majdnem értelmes mondat jön ki n+1dik próbálkozásra

2016.06.16. 10:01:59

@Afrika steht an der Elbe: tekintve hogy tele van a hozzászólásaiddal a blogszféra, gyanítható, hogy a seggeléstől nincs kiemelkedő állapotban a fizikumod. szóval legyél óvatos, nehogy egyszer majd egy Hosszú Katinka kaliberű csaj porolja el a nyamvadt seggedet, esetleg Adenauer jöjjön vissza és basszon tarkón, hogy megcsúfolod az arcképét

nu pagagyí 2016.06.16. 10:24:50

@videki gyerek: Gondolom, te is tegnap tanultál meg focizni, ahogy a fideszes potentátok többsége. Amint lett pénz egyből tolakodni kezdtek a haverok a húsosfazék körül. Ennek ellenére vannak és voltak sikerek a fociban, mondhatni függetlenül a ráfordított pénzmennyiségtől. Ahogy 2009-ben sem Bajnainak örültem az U20-as csapat VB 3. helye miatt (bár ő nem tolta magát a csoportképbe), úgy hadd ne örüljek Orbánnak sem. Tiszteljük inkább azokat, akik ebből a teljesítményszegény környezetből is viszik valamire.

fidesz maszop dk együtt egykutya 2016.06.16. 10:58:55

Szarul jött ez a győzelem az tény.
Így a jobboldali tetvek önbizalmat kapnak majd.
El kell bizonytalanítani az összeset, hogy megtérjenek ők is az egyetlen vállalható alternatívához, Gyurcsány Ferenchez.
A stadionokat pedig le kell mind rombolni.
Remélem a többi meccset elbukjuk, és kiesünk, mert csak így van esélye a demokratáknak hogy ezt az egetrengető nyílvánvaló aljas elnyomó diktatúrát megdöntsük !

n_dy 2016.06.16. 11:49:18

a kocsi kormányok a pénzt lélegeztető gépre költötték, meg Simon Gábor őrködött azon, amit nem arra költöttek, akkor nem hallottam a hangodat

Capt. Hindsight 2016.06.16. 11:51:46

@szdan: Aha, a baloldaliság megbukott. Mondod ezt úgy, hogy a tolvaj és a fidesz egymás szinonímái. A maszop - szadesz kettesfogat csak gyenge kezdő volt hozzátok képest.

nemecsekerno_007 2016.06.16. 11:54:40

@fidesz maszop dk együtt egykutya: "El kell bizonytalanítani az összeset, hogy megtérjenek ők is..."

Hajrá!!! Sok sikert hozzá :D Muhahaha. Tudod van az a mondás, hogy a "Történelmet a győztesek írják" Annyit tehetünk csak, hogy megpróbálunk a győztesek mellé állni. Persze aki a vesztesekhez akar, az ő dolga. A szabad akarat még a katolikus egyház szerint is szent. :) Azok meg nem arról híresek, hogy űber-liberálisak :D

Előre kurvák, loser-ek! :)

avionics 2016.06.16. 12:00:44

Te gaboorR! Te fiatal vagy és össze vissza zagyválod a dolgokat. Amikor úgy kezded a mondatod "én nem tudom", na akkor vagy formában, az őszinteséged felszínre tör. Sokat foglalkozol magaddal, dolgok ürügyén. Tanulj, tapasztalj még vagy 50 évet és blogolással akkor próbálkozz.

$pi$ 2016.06.16. 12:22:38

@dönci5: "Egy elmebeteg felcsúti barom sok százmilliárdos hobbijának ennyi eredményét vastagon leszarom."

Így van. Ünneplő tömeg meg az mszp alatt is volt az utcákon.... oppá, várjunk csak! :D

Conchobar 2016.06.16. 12:32:43

@Capt. Hindsight: "Aha, a baloldaliság megbukott. Mondod ezt úgy, hogy a tolvaj és a fidesz egymás szinonímái." - Dehát nem zárja ki a kettő egymást, ráadásul a választók jó része szemében a Fidesz és az MSZP-DK-Együtt szintén egymás szinonímái. Ráadásul minél később ismerik föl, hogy az MSZP-DK-Együtt által képviselt (ál)baloldaliság megbukott, annál tovább tart az Orbán-garnitúra országlása. Hát avval kellene kezdeniük, hogy felismerik: rossz irányba tartottak eddig. Azokra meg kár szót is vesztegetni, akik még mindig Gyurcsányban, vagy Orbánban látják a megváltót. Pont a fociválogatottunk sorsa az, amely megmutatta a teendőket, hiszen azt régóta láthatjuk, hogy az eddigi 'szakembereink'-kel sikertelenek maradunk. Nekünk választóknak is meg kellene találnunk a magunk Dárdaiját (és Storckját)

Balt 2016.06.16. 12:40:51

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Ezen én is megütköztem, mert bizony Fekete Pákó 1000x magyarabb, mint pl. ez a zindexes gyökér
index.hu/sport/futball/2016/eb/2016/06/14/eb2016_focieb_5._nap_magyar_valogatott/ne_feljen_bevallani_ha_a_magyar_valogatott_ellen_szurkol
vagy Bartus, Dániel Péter stb.

Balt 2016.06.16. 12:47:13

@Voznyák Pista2: Egyetértek. Noha Orbán(ék) lehetnének mértékletesebb(ek) - nem lesznek -, én határozottan élvezem a történéseket: pontosan megmutatja lakmuszpapírként, ki is számít(ja önmagát) magyarnak és kire számíthat a nemzet. A többinél csak etnográfiai tény és egy okmányadat a "magyar".

Balt 2016.06.16. 13:02:04

@MACISAJT: Nem is írtad, hogy nol.hu. :) @Celtic: Amúgy respect a fentebbi hozzáállásért, mert làtható, hogy még mindig beteg a magyar társadalom. Szerencsére a vezérkárogók többsége már külföldön van (Batrus, Dániel) és remélhetőleg nincs számukra visszaút, tehát marad a frusztrált ugatás.

Weißkopf 2016.06.16. 13:15:35

@gyászhuszár: de ha mégsem nyerjük meg az Eb-t, azért Gyurcsány lesz a hibás. No meg Soros, mert Gy. F. az ő kottájából játszik. Jön majd a nyavalygás, hogy a ballib oldal elcsalta a meccseinket, hazaárulók, nemzetárulók, vesszenek stb.

Balt 2016.06.16. 13:48:43

@hidroponi: Strachéra? :) Ne legyenek illúzióid, ott is megy a levesbe a helyi maszopszadesz.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.06.16. 13:52:38

@Balt: hát amíg a ti söpredéketek szinonimája a magyar, addig én letagadom még azt is, hogy ide születtem...

Balt 2016.06.16. 13:54:30

@fidesz jobbik maszop dk együtt pm lmp egykutya: Ha tetszik, legalább egy jellemző mondatát másold be a googleba. Meg fogsz lepődni: nol.hu

Balt 2016.06.16. 13:57:01

@Hóhér az utolsó barátod: Helyes. Ez szerencsére életfogyt lesz nálad. :) Lassan el is kezdhetnél nyelveket tanulni és hanyagolni a magyar blogokat, mert ez csak a frusztrált hontalanságodat mutatja. :))

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.06.16. 13:59:07

@Balt: és nem is veszed észre, mennyire szánalmas, hogy a takonygerincű "nemnácik" akarják megmondani, ki a magyar, mi több, kisajátítják maguknak a magyar jelzőt, ergo a kulturált országokban szégyellni kell a származásunkat...

Balt 2016.06.16. 14:10:45

@rasztaszív: "mekkora szerepe volt a hazájukat védő vörösök hazai megbuktatóinak"

Oximoron. Jó, Stromfeld Aurélt, a KuK vezérkari tisztet és a hadsereg zömét talán kivehetjük a halmazból, de hogy Kun Béláék és Szamuelyék fő célja jcsatlakozni Lenin et.-hoz, ez nyilvánvaló.

@Imam Khomeini: Ne hidd. Ez a tetű politikai "újságíró" tegnap is posztolt az index monstre eb-hírfolyamában, mintha mi sem történt volna.

Balt 2016.06.16. 14:12:53

@Hóhér az utolsó barátod: Az előbb vagdalkoztál, hogy te letagadod. Akkor most mit sírsz? Tudomásul vettük.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.06.16. 14:16:43

@Balt: nem "vagdalkoztam". Pusztán kikérem magamnak, hogy összemossanak a "nemnáci", gerinctelen söpredékkel.

Balt 2016.06.16. 14:30:27

@Köldök_szösz: Stimmt:

img.shz.de/img/incoming/crop7156536/4677582967-cv16_9-w894/Budweiser-Bitburger-DFB-Team-Kabine-Weltmeister-Biereklat-Christian-Huhn.jpg

@MACISAJT: Azt még hétfőn írta az a tetű Tóth. Képzelem, milyen csalódás lehetett neki a keddi siker. :)) Már ezért megérte és mérhetetlenül hálás vagyok a csapatnak!

Celtic 2016.06.16. 14:32:50

@BircaHang Média szerkesztősége: Ugy erted
osztrak valogatott = balliba ?
(Egyaltalan mi az a "balliba" ? Van "jobbgunar" is ? Vagy milyen madarakat kell emlegetni ? )

Balt 2016.06.16. 14:33:55

@Hóhér az utolsó barátod: Nem mosunk össze. Látod, mindnyájunknak jobb lenne, neked is, ha nem lennél magyar. Ha ennyire frusztrál, jobb lenne, ha tennél ellene végre, és nem csak siránkoznál egy belterjes magyar blogon. :)

Celtic 2016.06.16. 14:39:14

@Mr. Waszabi: +1, akarhogy is nezem.
Masreszt sztem nem a profi sportot kellene tamogatni, hanem a tomegsportot.
(20-25 ev kimaradt, max a gyaloglas meg a szeretkezes volt az egyetlen mozgas, amit vegeztem, most sportolgatok). Xi. keruletben ott a Feneketlen-to, Bikas-park, de mas helyeken is latok futopalyat, szabadteri edzoeszkozoket. Teljesen jo dolgok, en sem akarok semmilyen versenyen indulni, nem azert megyek ide naponta, hanem egyreszt orvosi javaslatra (vernyomas+vercukor), masreszt untam hallgatni a heteves lanyomtol, hogy "apa, gyere mar, ot perce varlak", mikor felmasztunk a Citadellahoz vagy az Erzsebet-kilatohoz.

Szemely szerint ezeknek az egyszeru edzoeszkozoknek szazszor jobban orulok, mint a stadionoknak. Es amennyi kiskolykot latok errefele (0-3 ev kozott), az az erzesem, hogy az emberek inkabb "szaporodnak", mint mondjuk egy stadion arnyekaban.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.06.16. 14:40:33

@Celtic:

Balliba = álbaloldali, nyugatnyaló, ultrajobbos, kisembert kizsákmányoló kelet-európai politikus.

Celtic 2016.06.16. 14:40:54

@videki gyerek: Hihi, te is jol nyomod, abba ne hagyd :)

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.06.16. 14:41:03

@Celtic:

Miért lennének az osztrák focisták ballibák???

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.06.16. 14:42:35

@vénkujon: @Celtic:

Eleve ki kellene számolni, hogy lélegeztetőgépet vehetett volna az ország a magyar válogatott fasiszta 2:0-s győzelméből, nem?

Celtic 2016.06.16. 14:42:38

@BircaHang Média szerkesztősége: Uh. Hat abbol olyan sok azert nincs, asszem.
Akarhogy tunodok, ha csak a politikusokat nezem, azoknal sem tudnek olyat mutatni, amelyik mindegyik kovetelmenynek megfelel. Persze, ha nem ES, hanem VAGY kapcsolat van, akkor meg mindenkit.

Celtic 2016.06.16. 14:43:27

@BircaHang Média szerkesztősége: Uh. Hat abbol olyan sok azert nincs, asszem.
Akarhogy tunodok, ha csak a politikusokat nezem, azoknal sem tudnek olyat mutatni, amelyik mindegyik kovetelmenynek megfelel. Persze, ha nem ES, hanem VAGY kapcsolat van, akkor meg mindenkit.

Celtic 2016.06.16. 14:44:06

@BircaHang Média szerkesztősége:
Te irtad:
"Csúnyán elbukták a meccset a ballibák, "
En eddig ugy tudtam, az osztrak valogatottal jatszottunk.

Celtic 2016.06.16. 14:45:21

@BircaHang Média szerkesztősége: Ne haragudj, de nem tudok ilyen demagog lenni.
Sztem a ketto olyan, mint az almat a tehennel hasonlitani, legjobb esetben. De meg inkabb az almat a V43 mozdonnyal.

Balt 2016.06.16. 14:46:27

@Voyager10: És még ide jársz egy sosam hallott blogra kommentelni a nagy frusztrációdban? Lúzer.

(Mostanában olvastam, hogy a 2014-es londoni szavatarány kb. úgy oszlott meg a pártok között, mint a belföldi. Csak hogy tudjuk, ki ül fordítva a lovon.)

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.06.16. 14:50:11

@Celtic:

Te is tudod, hogy a ballib agytröszt az ellenfeleknek drukkolt, s már készen állt 100 cikk arról, hogy mekkorát bukott a csúnya, cigány Orbán a bajnokságon.

A ballibák már Mo. kijutását sem tudták könnyen megemészteni, de most az első meccs végeredménye totálisan kiütötte őket napokra.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.06.16. 14:51:37

@Balt:

Kis különbség volt, a Fidesz 6 %-kal kevesebbet kapott Londonban, mint belföldön - persze így is magasan nyert. S az LMP pedig jóval többet kapott ott, mint Mo-on.

Balt 2016.06.16. 14:51:58

@atpijkamo112: Modorosblog címlap. :)

@Afrika steht an der Elbe: Már csinálták:
m.hvg.hu/w/20120813_olimpia

London nem várt sikerei után is meg voltak zakkanva. De szép is ez! :)

vénkujon 2016.06.16. 14:52:10

@BircaHang Média szerkesztősége: nem tudom mirő beszélsz. a következővel van bajom eme posztnál. vernyogás a poszter részéről, a baloldali jellegű szurkolói viselkedésről. pedig egyszerű: nem szabad behajolni az olyan szájbakúrt faszfejeknek, mint amilyen te is vagy meg eredendően a vezéred, hanem élből elhajtani a vérvörös faszba titeket. persze csak verbálisan. elnézést a hangnemért, de a lapdarugásh a gyengém.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.06.16. 14:53:41

@vénkujon:

Ha igazi balliba vagy, csak Hosszú Katttinkáért lelkesedhetsz. Leleplezted magadat, Orbán fizet téged.

Balt 2016.06.16. 14:55:20

@BircaHang Média szerkesztősége: Ja, tényleg: te írtad. Van erről adatforrás, még mielőtt valaki belekötne? Épp gondolkoztam rajra, hogy ez elvileg nem tudható, mert a külföldi szavazatokat bekeverik meg nem számlált szavazókörök urnáiba.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.06.16. 14:59:02

@Balt:

Valójában nem is vagyok focirajongó. Pl. a legnagyobb csapatokat se ismerem. Csak olyan focisták nevét ismerem, akikról már írt legalább 1000-szer valamelyik média. A magyar aranycsapatból Puskáson kívül nem tudok senkit felsorolni. Sportból csak a billiárdversenyeket követem figyelemel.

De van egy igazán kedvenc sportom: ez a balliba gágogás nézése.

vénkujon 2016.06.16. 14:59:24

@BircaHang Média szerkesztősége: én fizetem a faszfejet. tállai bubun meg a navon keresztül. errő jut eszembe: te is fizetsz a navnak? vagy esetleg szlovákba nyomod azsét, esetleg máshová?

Balt 2016.06.16. 15:01:22

@nu pagagyí: Kivételesen egyetértek nagyjából.

A DVTK stadiont azért engedjük meg legalább, mégiscsak kurva kínos volt nemzetközi kupamérkőzéseket játszani két földhányás között.

vénkujon 2016.06.16. 15:06:46

@BircaHang Média szerkesztősége: honnan a faszbó tudod?:) egyáltalán tudod mi az a nav? nem mi? még a segélyedet is én fizetem te hazaffy

Balt 2016.06.16. 15:10:59

@Mr. Waszabi: "ergo, marha, aki összekeveri a kettőt és nem tud örülni a csodának. Magukkal tolnak ki ugyanis, a baloldal épp most hantolja be magát végleg."

Helyes! Bár Fletó felismerte a veszélyt és a Fb-falán ünnepelt, tehát ő marad. Szerencsére. :) Ő a személyes garancia arra, hogy többet nem jönnek vissza.

vénkujon 2016.06.16. 15:42:24

összerakva mindent, csakúgy, mint a kokárdát, ezt sem tudta ellopni a főfaszfej tőlünk. kedves posztoló. remélem összeraktad magadban, hogy mi a faszról beszélek

Voyager10 2016.06.16. 22:42:29

@Balt: Tudod mit igazad van! Leszarom az egészet. Téged is!

Celtic 2016.06.17. 07:26:09

@BircaHang Média szerkesztősége: Bevallom, eddig nem tudtam. Az itt linkelt dolgokbol jottem ra. Magamtol eszre sem vettem volna pl. az Amerikai Nepszavat meg a nemtudom milyen nevenincs ujsagokat, ahol a valogatott ellen drukkolnak.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.06.17. 08:32:24

@Celtic:

Az Amerikai Magyar Népszava nem is lap, hanem ez egy blog. A Bartus nevű elmebeteg blogja. Bartus nem csinál semmit 50-éves létére, a felesége tartja el.

Akkora elmebeteg, hogy mára már a leghangosabb ballibák is elhatárolódtak tőle.

prevent 2016.06.19. 15:30:34

nekem icsit fura az Index lelkesedése az Izland elleni meccs után.
most akkor szurkoljunk, vagy se?M?M?

gratulélok "libsikommandó" szurkoljatok tovább
süti beállítások módosítása