Mert mindig van mit csinálni \o/

Letsdosthg!

Letsdosthg!

Buzicsók és konzervativizmus

2016. május 28. - GaboorR

Kevés most az időm, mert megyek egy hétvégi képzésre. Nem is akartam eredetileg írni a témáról. Aztán most valahogy mégis, mert "jó" szokásomhoz híven elolvasgattam a másik oldal véleményét, kommentjeit és egy konkrét cikket is. Szóval nagyon kikívánkozik, hogy véleményt formáljak. 

Szóval aki nem tudná, annak gyorsan felvázolom a helyzetet. Adott egy leszbikus csók flashmob az ELTE BTK egyik szórakozóhelyén, és adott egy ugyanide szervezett konzervatív ellentüntetés.

Az ELTE Online is lehozta a cikket, az én értékrendemmel azonos hangnemben. Node nem erről akarnék írni, inkább az igazán izgalmas dologról, az orientalista cikkéről. A cikk többek között azt állítja, hogy vége a normalitásnak, ez itt a liberalizmus kora, ahol minden árnyalt, semmi sem fekete, vagy fehér, jó vagy rossz. Induljunk ki ebből a gondolatból, mert olyan szuper paradoxonok vannak benne, hogy csak na!

Ott kezdeném, hogy szerintem maga az állítás nem állja meg a helyét. Az emberek - függetlenül politikai identitásuktól - igenis eldöntik, hogy mi jó és mi rossz. Döntésük mögött nyilvánvalóan valamely szükségletük húzódik meg, tehát én ezt személy szerint nem ítélem el, legyen ez bármilyen. Ettől még nem feltétlen fogok azonosulni minden véleménnyel, például ha azt mondják, hogy "minden buzi dögöljön meg", ez nem harmónikus az én értékrendemmel. Erről tehát az a véleményem, hogy "rossz". 

Ahogy az orientalista állítja ezt a tétel mondatot, majd meg is cáfolja magát az egészen különös. Ugyanis többször is hangsúlyozza, hogy a konzervatív értékeket elítélik a liberálisok. Ezzel lényegében azt állítja, hogy létezik tehát "jó és rossz" paradigma liberális körökben, tehát létezik normalitás. A dolog úgy áll, hogy a cikk író értékrendjével nem összeegyeztethető az, amit a liberálisok/baloldaliak képviselnek. Sőt, valójában bele sem gondol, hogy aki buzi, az elnyomott csoporthoz tartozik. Illetve ha bele gondol, vagy szembesítik, akkor könnyen azt mondhatja, hogy ez így is van jó, mert "homoszexuális, abnormális", csak hogy idézzem a BTK-n elhangzott, hevesen skandált rigmust. Azt gondolom, hogy lehet véleményt formálni. Sőt, több konzervatív ezzel büszkélkedik, hogy "kihasználja" a jelenlegi rendszer pluralitását, lehetőségeit és ezekkel élve formálja meg a mostani normarendszertől eltérő véleményét.

A konzervatívok szerint pusztítani szeretnének a "liberálisok", meg a halál kultúrája, stb. Érdekes. Tudtommal: 7 milliárd ember él a földön. Jaj, persze, ők nem mind magyarok. Itt most a "halál kultúrájára" célzok. Mert hogy azzal, hogy elfogadjuk a szexuális identitások sokféleségét, még nem fogunk kihalni, sőt. Egyre több ember él a földön. Valójában még jól is jön, ha nem reprodukáljuk magunkat a végtelenségig. Nem gondolom, hogy ezt szabadna szabályozni, pusztítani, kirekeszteni, vagy hogy az a "normális" aki meleg. Pont azt mondom, hogy ugyanolyan normális aki a saját neméhez vonzódik, mint aki másik neméhez. És számomra teljesen össze egyeztethető ez minden féle egyéb értékekkel. Aki meleg, az lehet konzervatív is, meg keresztyén, meg hippi, meg mittomén micsoda még. Bárkiből bármi lehet. Számomra tetszik ez a fajta norma, én szeretek eszerint élni. 

Most ennyi fért bele, nem kerekítem le jobban, nem fejtek ki több dolgot (pedig hosszabbra terveztem!). Éljen a plurális, posztmodern társadalom! Éljen a világbéke! Éljenek a konzervatívok, a liberálisok, a melegek, a keresztyének, a muszlimok meg mindenkik!leszbi.jpg

Kép forrás: ELTE ONLINE

A bejegyzés trackback címe:

https://letsdosthg.blog.hu/api/trackback/id/tr228753650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása