Mert mindig van mit csinálni \o/

Letsdosthg!

Letsdosthg!

Projekt menedzsment, önkéntes munka, Lisboa!

2015. szeptember 25. - GaboorR

Most két napot igyekszem összefoglalni, röviden tömören - és a képek majd úgyis többet elmondanak, mint amennyit letudnék írni. :)

Szóval a 3. nap!

Rengeteg minden történt a tréning során: volt frontális rész, ahol a projekt menedzsmentről hallgathattunk hasznos tippeket, illetve arról, hogy hogyan, milyen szempontok alapján toborozhatunk önkénteseket (illetve végre megértettem mi is a különbség a volunteer és a bro bono között...).

A frontális részek között szépen elosztva sokat dolgoztunk közösen, többnyire 4-5 fős csoportokban.

Elkészítettünk egy várost mindenféle speciális épületekkel - ezzel már egy kicsit belevezetve minket abba, hogy mi minden van jelen egy jól felszerelt környéken, ami a segítségünkre lehet egy projekt során.img_20150923_105952.jpg

A projekt menedzsment kapcsán kaptunk már kigondolt ötleteket, melyek mentén készítettünk egy részletes tervet! Ehhez nagyon jó támpontokat kaptunk, különböző eszközöket, amelyek a tervezés során a segítségünkre voltak (mindmap, NAOMMI, milestones stb.). Egyik kedvencem volt az adományozó futóverseny szervezése, melynek a profitját a menekülteknek szánják. (az egyik svéd résztvevő mondta, hogy egy barátja el is kezdett már náluk egy hasonló projektet!)

A kaja most is tökéletes volt és bőséges.

A délutáni etapban egy "reklámot" készítettünk el, és elő is adtuk (szintén kis csoportokban). Dráma skills - avagy segíts a környezeten ÉS keress pénzt is egyszerre! ;) (ez volt a mottónk a mi csoportunkban :D).

Napközben kiraktam KÉM-es plakátokat és elkezdtek írogatni az emberek mindenféle csodás dolgokat. :)img_20150923_115940.jpg

Este pedig szupercool international night volt, ahol egymás zenéit hallgattuk, egymás kajáját ettük és persze egy kis grill étel is volt a szervezés részéről.

A 4. nap végig Lisszabonban voltunk. Ide most csak képeket csatolok. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://letsdosthg.blog.hu/api/trackback/id/tr957820132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása