Mert mindig van mit csinálni \o/

Letsdosthg!

Letsdosthg!

"Jaj ne már, megint? Unalmaaaas" avagy a Holokauszt mizéria

2014. július 07. - GaboorR


Egy kedves barátommal beszélgettem a minap, és előjött nagyon sok téma, többek között a zsidók is. Meg aztán a Holokauszt is. Azt mondta a barátom, amit már nagyon sok féle embertől hallottam korábban (volt, hogy én magam is hasonlóan gondoltam), hogy már kb a csapból is a holokauszt folyik, minek kell ennyit beszélni róla? 

Ott helyben volt rá valami válaszom, de a kérdés nem hagyott nyugodni és sokat gondolkodtam rajta. Szokott lenni olyan érv, hogy rengeteg ocsmány és gyűlöletes dolog, emberek kiírtása történt már a történelem folyamán, miért ennyire kiemelt a szerepe a holokauszttal való foglalkozásnak? Felröppennek ilyenkor a Szovjetunió borzalmas dolgai, az indiánok gyilkolása és rezervátumba kényszerítése, meg egyéb a Földön történt borzalmak. 

Azt gondolom, hogy ez mind tényleg nagyon fájdalmas és megvitatásra fontos kérdés. Nade miért van mégis kiemelt szerepe a holokausztnak?

A válasz eléggé összetett. Kezdjük ott, hogy a holokauszt térben és időben hol történt.

Abban a korban esett meg, amikor már nem voltunk rászorulva az állati energiára, az autók kezdték átvenni az irányítást. Nem kellett már gyertyával világítani, a legtöbb helyen volt áram. Többé nem gondoltuk, hogy a föld lapos, vagy banán alakú. Sok humanista ember,filozófus hatott az emberiség gondolkodására, volt francia forradalom, felvilágosodás meg reneszánsz. 

Helyileg pedig a modern, civilizáltnak kikiáltott, Európában történt. Egy olyan Európában, ahol nem is olyan régen tombolt egy hatalmas háború, ami emberek millióinak életét követelte, az utána következő térképrajzolgatásokat követően pedig különböző nemzetiségű emberek élete változott meg örökre.

És kicsiny hazánkban, Magyarországon is lezajlott a zsidók, cigányok, melegek, kommunisták stb. kategorikus deportálása. Nem azt nézték, hogy mi a foglalkozása, hogy jó ember-e vagy sem, vagy bármi egyéb. Nem. Azt nézték, hogy milyen származású, milyen politikai nézeteket vall, milyen a szexuális orientációja. Kiugrási kísérlet ide, vagy oda, de nem sikerült, és a német megszállást követően a magyar nép jelentős része készségesen szolgáltatta ki a hatóságoknak az ártatlan civileket, segítették a németek és a nyilasok munkáját. Lelkileg már fel volt készítve erre a magyarság: a zsidókat törvényileg korlátozták, a szélsőséges nézeteket vallóak szabadon járhattak és persze maga a tudat, hogy mi a Náci Németország szövetségesei voltunk, már önmagában egy ok volt az együttműködésre. holokauszt(1).jpg
(kép forrás: http://www.hir24.hu/belfold/2014/01/27/magyarorszag-a-tragedia-arnyekaban/)

Magyarországon ez egyedülálló volt. Voltak mindig is nemzetiségi, etnikai stb. problémák, konfliktusok, gyilkosságok, de tudatosan, módszeresen, központilag levezényelten, az emberek által támogatottan ez csupán a Holokauszt keretében valósult meg. Soha korábban nem történt ilyen. Pláne nem egy ilyen tudományosan fejlett korban, a civilizált Európában.

És az előítéletek nem tűntek el. Most is nagy szarban van a haza és persze előszedjük azokat, akikre ezt rá lehet kenni - a kisebbségben lévőket, akik valahogy "mások". A Holokauszttal foglalkozni kell, újra és újra le kell rágni ezeket a borzalmas csontokat, és tanulni kell a hibáinkból. 

Stílusosan pedig egy Radnóti vers (Nem tudhatom) idézettel zárnám a posztot:
"Hisz bűnösök vagyunk mi, akár a többi nép,
s tudjuk miben vétkeztünk, mikor, hol és mikép,
de élnek dolgozók itt, költők is bűntelen,
és csecsszopók, akikben megnő az értelem,
világít bennük, őrzik, sötét pincékbe bújva,
míg jelt nem ír hazánkra újból a béke ujja,
s fojtott szavunkra majdan friss szóval ők felelnek.

Nagy szárnyadat borítsd ránk virrasztó éji felleg."

A bejegyzés trackback címe:

https://letsdosthg.blog.hu/api/trackback/id/tr156482519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fejesrob 2014.07.08. 19:44:56

@mortullus: A kormányok olyanokra költik az adófizetők pénzét, akik abban érdekeltek, hogy antiszemitizmus legyen, különben mehetnének kapálni.

Mindenki jól jár, csak az adófizetők és a zsidók nem.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.08. 19:46:21

@Blogger Géza:

"Tény, hogy a német megszállásig Magyarországon nem voltak (mesterséges) gettók, sárgacsillagozás, nyilasoknak esélyük nem volt hatalomra kerülni, nem voltak deportálások Auschwitzba, nem volt holokauszt (utána is főleg német területen történek a gyilkosságok) stb. Tehát a magyar zsidók élete lényegében nem fogott veszélyben, illetve csak szövetséges fegyverek (pl. szovjet tüzérség) miatt.

Aki ezeket tagadja, vagy megpróbálja a megszállás előtti és utáni időszakot egybemosni, az bizony történelemhamisítást követ el."

Tévedésben vagy, kérlek olvass utána, hogy mi történt a kárpátaljai hontalan vagy annak tartott zsidókkal Kamenyec-Podolszkijban, 1941 augusztusában. Ez volt ugyanis a magyarországi zsidók holokausztjának kezdete.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.08. 19:47:47

@maxval, a gondolkodó birca:

Ha ide be tudtad ezt írni, nekem miért nem válaszoltál Ferenc pápa melegekről alkotott véleménye kapcsán?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.08. 19:50:20

@Ad Dio:

A tatárjárás valójában kb. 25%-os emberveszteséggel járhatott - éppen a legsűrűbben lakott területek nagy része maradt ki a pusztításból -, persze ettől még ugyanolyan borzalmas, ahogy az összes többi népirtás is.

Fejesrob 2014.07.08. 19:53:00

@Mj: Ezek egyébként nem magyar zsidók voltak, hanem Magyarország befogadta őket (több százezret!!) Trianon után, mivel ide menekültek. Egy egyezmény keretében ezeket később visszaküldte.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.08. 19:55:40

@panaszmuki:

Az nem Tisza - mint a két miniszterelnök -, hanem Szita lesz, de egyébként stimmel a dolog.

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.08. 20:01:16

Szlovákia fejpénzt fizetett a zsidajai után hogy vigyék őket a németek, még a magyar deportálások előtt jóval.

Erre mi a büntetésük?

Nem basszák az orruk alá mindennap a hollókosztot a nem létező szlováktót zsidajok.

Mindenki levonhatja a tanulságot.

Fejesrob 2014.07.08. 20:03:08

@Tiszteltetem Brüsszelet: Szlovákiát úgyis visszacsatolják, ha zsidó állam leszünk.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.08. 20:03:09

@Fejesrob:

Akkor tessék elolvasni például ezt, benne van az is, hogy magyar állampolgárságú zsidókat is elvittek:

www.degob.hu/index.php?showarticle=19

Egyébként pedig tök mindegy, hogy milyen állampolgárságú valaki, a népirtás az népirtás.
Érdekes módon a Lengyelország lerohanása után ide tömegesen menekülő lengyeleket példás módon befogadta a magyar állam - nálunk működött az egyetlen lengyel tannyelvű gimnázium Európában! -, de a köztük lévő lengyel zsidókat visszaküldte a halálba.

Fejesrob 2014.07.08. 20:04:02

@Mj: Ez jó, index:))))

Olyat én is tudok, hogy 4 millió magyar zsidó áldozat.

Fejesrob 2014.07.08. 20:04:44

@Mj: Gondolom, ez is index.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.08. 20:10:42

@_most_:

Kikérem magamnak, én konzervatív és jobboldali vagyok, ráadásul az egyik szakom még művtöri is volt (töri mellett).

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.08. 20:13:03

@Fejesrob:

Az index nem a hírportálra vonatkozik, hanem ennek a honlapnak az ún. indexére, de láss még bele dolgokat, hihetetlen.:-/ Előbb tessék elolvasni, aztán cáfolni a leírt tényeket, adatokat. Nálunk legalábbis a Pázmány töri szakán ez volt az elfogadott, de szólj, ha van jobb ötleted.
Egyébként kb. 450 ezer magyar zsidó áldozat lehetett.

Ad Dio 2014.07.08. 20:13:54

@Mj:

Talán az 50% valóban erős adat, de az mond valamit, hogy van olyan nyugati krónikás, aki a magyarság teljes megsemmisüléséről ír :-(.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.08. 20:14:30

@Fejesrob:

Te egyébként minek válaszoltál kétszer egyetlen linkre? Ráadásul még a sejtésed is alaptalan.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.08. 20:16:57

@Ad Dio:

Túlzás. Tele van vele az egész történetírás. (Ráadásul már 1243-ban jelentősen gyarapodó területekről tudunk.) De az tényleg valószínű, hogy a magyarság kb. negyede vagy nem élte túl a tatárjárást, vagy elvitték rabszolgának, ami borzasztó.

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.08. 20:20:57

@Mj: 'Érdekes módon a Lengyelország lerohanása után ide tömegesen menekülő lengyeleket példás módon befogadta a magyar állam - nálunk működött az egyetlen lengyel tannyelvű gimnázium Európában! -, de a köztük lévő lengyel zsidókat visszaküldte a halálba.'

Dehogy érdekes. Minden normális ország szelektálja a bevándorlóit, az USA és az EU is. A zsidók büdösek és nagyon nagyon szegények voltak, nem kellettek a kutyának se.

A galíciai hullám akiket Mo. befogadott azért nyomult idefele mert onnan elkergették. Aztán meg is volt az 'előítélet' hogy a zsidókat többet nem annyira kéne befogadni.

De erre már 80 évvel azelőtt figyelmeztetett Széchenyi koma a parlamenti beszédében, amit töri szakosként gondolom ismersz.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.08. 20:25:51

@roli101:

Pontosan erre valók a jó történelemtanárok. (Sajnos nincs belőlük túl sok.) Az egyik legfontosabb dolog ugyanis az, hogy ne legyél átverhető, de legyél kritikus, próbáld feltárni az ok-okozatokat, és ne használhassanak eszközként. Persze az sem baj, ha mellé kapsz egy adag általános műveltséget, mert ez alapkövetelmény az érettségi miatt is, de a legfontosabb az alapvető állampolgári képességek elsajátítása.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.08. 20:28:28

@Tiszteltetem Brüsszelet:

Tehát szükséges és normális dolog volt "szelektálni", azaz kiirtani őket azért, mert szegények voltak. Gratulálok.
Széchenyi egyébként maximum országgyűléseken mondott beszédeket - aki 80 évvel azelőtt már pont öngyilkos lett -, a parlament szót erre nem használjuk.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.08. 20:30:37

@Kón Bandit:

"Ha diktatúra lesz az azért lesz mert a nép azt akarja."

Miért, Kun Bélát vagy Rákosit a nép akarta?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.08. 20:35:13

@szvsz:

"Aki élt diktatúrában, az tudja, hogy az olyan, hogy az ember kussol. Nem ment a nép (a zsidók pláne nem) az oroszoknak sem (pedig akkor nem- vagy nemcsak zsidókat hurcoktak el) és az ÁVH-nak sem az elhurcoltakért."

Mond neked valamit '56, vagy inkább hagyjuk a töri órát, mert úgyis mindegy? (Egyébként országonként voltak eltérések a zsidók jogfosztására és deportálására adott reakciók arányai között, de tulajdonképpen mindegy, a nagy tömegek passzívan fogadták, mert megvolt a maguk baja, több-kevesebb ember pedig vagy lelkesen/szolgalelkűen közreműködött, vagy mentett, akit tudott.)

Ad Dio 2014.07.08. 20:36:03

@Mj:

A férfi lakosságban meg még nagyobb pusztítást okozhatott a dolog, ami hosszú időre kihathatott. Egyszóval minden bizonnyal eszetlen pusztítás lehetett.

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.08. 20:36:56

@Mj: A magyar állam senkit nem irtott ki, és semmilyen bizonyjték nincs arra sem hogy tudták volna a deportálások célját. Mármint nem a gázkamrát mert arra megint nincs semmilyen bizonyíték.

Szegények akárhol lehetnek arra semmilyen országnak nincs szüksége hogy ide jöjjenek tömegesen olyan menekültek akik nem beszélik a nyelvet és nem értenek semmihez a seftelésen kívül.

Azzal ugye hogy minden létező seftet már évtizedek óta zsidók bonyolítottak akkor is Mo-n. Lásd zsidótvek indokolása.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.08. 20:41:03

@Anticommunist Hungarus:

Egyébként alapvetően téves az a jóindulatú és meglehetősen naiv feltételezés, hogy a technika előrehaladtával meg az idő múlásával majd erkölcsileg is fejlődni fog az emberiség. A fenét. Vendée lakosságának brutális kiirtása éppen a felvilágosodás eszméiből táplálkozni akaró francia forradalom "gyümölcse". Az emberiségből valószínűleg mindig is kiirthatatlan lesz a gyilkos, irigy, önző és agresszív oldal, így mindig lesznek olyanok, akik ezekre az érzelmekre építve gyilkoltatnak le vagy fosztanak meg jogaiktól tömegeket.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.08. 20:41:57

@Tiszteltetem Brüsszelet:

Kun Bélát és Rákosit egyik nép sem akarta, ha érdekel. De még Lenint vagy Sztálint sem.

Fejesrob 2014.07.08. 20:43:28

@Mj: Az USA épp most dobja ki az összes olyan bevándorlóját, aki még nem érte el a 18 évet.

A franciák 5 éve az országban tartózkodó cigányokat küld vissza.

Gondolkodjál már, ha ma annyira természetes a csóró menekülteket vissza küldeni, miért ostorozod a Magyar államot, aki közel 100 éve küldte őket vissza? Ráadásul az összes állam vissza küldte a zsidókat, pld. a jóval gazdagabb Svájc is.

Azzal együtt, hogy Mo. Trianon előtt egyértelműen befogadó állam volt, a cigányokat, zsidókat más országok üldözték, itt befogadták.

Trianon után széleskörűen erre már nem nagyon volt lehetőség, így szerintem, jobban jártak volna a zsidók, ha Trianon nem történik meg.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.08. 20:48:50

@Tiszteltetem Brüsszelet:

"A magyar állam senkit nem irtott ki, és semmilyen bizonyjték nincs arra sem hogy tudták volna a deportálások célját. Mármint nem a gázkamrát mert arra megint nincs semmilyen bizonyíték."

A magyar állam deportálta zsidók százezreit úgy, hogy a politikai felső vezetés például Ungváry Krisztián szerint is pontosan tudta, hogy oda meghalni mennek. Ahogy a magyar állam politikai felső vezetése internálta Recskre a szintén magyar állampolgárokat, azért, hogy meghaljanak. Fölösleges ezen vitatkozni.

"Szegények akárhol lehetnek arra semmilyen országnak nincs szüksége hogy ide jöjjenek tömegesen olyan menekültek akik nem beszélik a nyelvet és nem értenek semmihez a seftelésen kívül."

Tehát dögöljenek meg, ez a helyes eljárás? De mondom, magyar állampolgárokat is deportáltak 1941-ben, erre is van mentséged?

"Azzal ugye hogy minden létező seftet már évtizedek óta zsidók bonyolítottak akkor is Mo-n. Lásd zsidótvek indokolása."

Tehát egyetértesz azzal, hogy aki "seftel", attól vegyék el az összes magántulajdonát, majd deportálják az egész családjával együtt? Ez a helyes eljárás?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.08. 20:50:57

@Fejesrob:

Tehát helyes volt deportálni őket, ami gyakorlatilag egyet jelentett a halállal?
Tudtommal ma sehol nem irtanak - törvényesen - kiutasított embereket, de szólj, ha tévedek.
Trianonnal mindenki rosszul járt, de ez már egy másik történet.

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.08. 20:51:31

@Mj: Kohn és Rosenberg bolsevik ügynök volt, ahogy a bolsevik vezetés sem volt orosz. Még Lenin a kirakatember se teljesen, Zinovjev, Kamenyev, Trocij meg teljesen zsidó volt.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.08. 20:51:59

@Ad Dio:

Hosszú időre csak régiónként, mivel akkoriban nem voltak tömeghadseregek, sorozás meg pláne nem.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.08. 20:53:11

@Tiszteltetem Brüsszelet:

Sztálin meg grúz volt, ergo a grúz nép akarta, hogy hatalomra kerüljön? Nem értem a logikádat.

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.08. 20:54:06

@Mj: 'Ungváry Krisztián szerint is pontosan tudta'

Ungváry a komcsi rendszer hivatalos történésze, úgyhogy nácikat üldöz a mai napig.

Mindenki ennyire tök hülye a töri szakon? Nem azt írtad hogy elolvasod a különböző álláspontokat aztán önnállóan gondolkodsz?

Mert Ungváry ilyet életében nem csinált..:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.08. 20:57:30

@mortullus:

Nyilván személyesen ismered, nem? Netalán az orvosa is vagy.

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.08. 20:59:35

@Mj: Churchill nem így gondolta:

'The adherents of this sinister confederacy are mostly men reared up among the unhappy populations of countries where Jews are persecuted on account of their race. Most, if not all, of them have forsaken the faith of their forefathers, and divorced from their minds all spiritual hopes of the next world. This movement among the Jews is not new. From the days of Spartacus-Weishaupt to those of Karl Marx, and down to Trotsky (Russia), Bela Kun (Hungary), Rosa Luxembourg (Germany), and Emma Goldman (United States), this world-wide conspiracy for the overthrow of civilization and for the reconstitution of society on the basis of arrested development, of envious malevolence, and impossible equality, has been steadily growing.'

www.fpp.co.uk/bookchapters/WSC/WSCwrote1920.html

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.08. 20:59:42

@Tiszteltetem Brüsszelet:

Az ad hominem érvelés helyett én a konkrét tények, adatok cáfolatát várom. Személyeskedésben meg komcsizásban, nácizásban nem vagyok partner, ez kívül esik mind a szakmán, mind a jó ízlésen. Tehát, tudsz cáfolni vagy sem?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.08. 21:04:28

@Tiszteltetem Brüsszelet:

Még mindig nem értem, hogy ennek mi köze ahhoz, hogy a diktatúrákat elég sok helyen nem a népek szokták akarni, hanem a diktátorok érik el különböző, nem feltétlenül demokratikus eszközökkel, hogy hatalomra kerüljenek.

Fejesrob 2014.07.08. 21:08:44

@Mj: Te valamit nagyon félreértesz.

Ha valamit leírnak tényként, azt nem feltétlenül helyeslik is.

Mo. pontosan azt csinálta, amire rákényszerült. Ahogy Svájc is.

Fejesrob 2014.07.08. 21:09:36

@Tiszteltetem Brüsszelet: Igen, Ungváryra hivatkozni nem kicsit gáz.

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.08. 21:09:38

@Mj: Nem a diktátorok hanem a zsidók Churchill cikke szerint. Elég világos?

Van nemzeti diktatúra meg zsidó (kommunista, anarchista) diktatúra. A nemzeti diktatúrának belső támogatása van, a zsidónak külső. Igy volt Leninékkel, Kónbélával és Rosenfelddel is. Vagy nem?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.08. 21:12:00

@_most_:

Szerintem hülyének lenni mindenkinek joga van. Soha, semmilyen körülmények között nem szabad a politika szolgálólányává degradálni a történettudományt, és soha, semmilyen körülmények között nem szabad dogmákat gyártani a történelemben.
Ráadásul minél inkább erőltetik a holokausztipart, ami undorító módon kufárkodik a halottak, szenvedők emlékeivel, annál inkább nőni fog az antiszemitizmus aránya. Az emberek többségét először nem érdekli a dolog, aztán elkezdik unni, végül pedig megutálják.
Több megértés kellene mind a két fél részéről, amihez párbeszéd kellene, ez meg nem hiszem, hogy lenne a közeljövőben, mert mindenki a másikra mutogat.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.08. 21:14:38

@Tiszteltetem Brüsszelet:

Vagyis Pol Pot meg Mao zsidó volt? Netalán Idi Amin is? Mondjuk vadabb elméletek szerint Hitler is az volt, szóval én már semmin nem lepődöm meg.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.08. 21:16:13

@Fejesrob:

Csak mondjuk nem olyan arányban, engedelmesen és precizitással. Persze volt rosszabb is, például az eminens Tiso-féle Szlovákiában, ahol már 1942-ben kiirtották a zsidók java részét.

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.08. 21:16:17

@Mj: Most te komolyan töri szakra jársz és nem tudtad hogy az összes európai kommunista vezető és még az ideológusok is zsidók voltak?

Vagy ez csak véletlen?

Fejesrob 2014.07.08. 21:19:33

@Mj: Ez pontosan így van.

"Több megértés kellene mind a két fél részéről, amihez párbeszéd kellene, ez meg nem hiszem, hogy lenne a közeljövőben, mert mindenki a másikra mutogat. "

Ha nem erőltetnék a dolgot, nem lenne értelme az ellene való ellenállásnak sem. Elég jól látható, hogy a Jobbik fő profilja egyáltalán nem a zsidók, naponta hangsúlyozzák, hogy nem a zsidókkal van problémájuk, mégis nácizzák, hiszen a megcélzottak azok, akik a zsidók ürügyével korlátozzák a szólásszabadságot, kaparintják meg az ország javait.

Mivel pedig ez tény, a lakosság jórésze azt gondolja, kell a Jobbik, mert egyensúlyt teremt, ha "differencia" lesz, kell aki az ország védelmét szervezi. Én is ezt gondolom.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.08. 21:19:43

@Fejesrob:

Még mindig az ad hominem érveknél tartunk, és még mindig képtelen innen bárki is valódi érvekkel cáfolni? Szerintem ez a gáz, és nem az, hogy a II. világháború időszakának egyik legalaposabb - és egyébként nem is baloldali - magyar történészére hivatkozom. (Ha balos történészre akarnék hivatkozni, ott lenne Ormos Mária vagy Krausz Tamás, de szerintem főleg utóbbi meglehetősen elfogult, ezért szakmailag sem tartom túl sokra.)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.08. 21:21:16

@Tiszteltetem Brüsszelet:

Először is, jártam. Másrészt tudtommal diktatúrák nem csak Európában voltak, ergo ezek után hülyeség diktatúrák működési elvét általánosítani, ha ahhoz csak európai példák passzolnak.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.08. 21:26:58

@_most_:

De kár, hogy nem férek bele a világképedbe.:) Jobboldali konzervatív vagyok, balosnak tartom Orbánt, és egyébként nem cigányozom és nem is zsidózom, bár ezekkel a fogalmakkal semmi bajom.:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.08. 21:31:59

@Tiszteltetem Brüsszelet:

Egyszer és mindenkorra le kéne számolni a holokauszt kivételes voltának beállításával, mivel minden tudatos népirtás egyenrangú, borzalmas és nem "szent tehén", és így is fair a dolog minden pusztítást elszenvedett néppel, csoporttal szemben. A holokauszt tehát éppen olyan szörnyű volt, mint a Gulág.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.08. 21:41:39

@J.László:

Én is mennyire örülök, hogy a "degenerált" nagyanyámat deportálták Bergen-Belsenbe, ahol fogyózott egy picit, meg még tífuszos is lett. Micsoda pech, hogy túlélte, pár évvel később ráadásul megszülte anyámat, így én is élhetek. Kedves nem galíciai, de attól még nyilván aljadék dédszüleim már sokkal "szolgálatkészebbek" voltak, hiszen nem jöttek vissza Auschwitzból.
Bezzeg a nyakas antiszemita dédapám, hogy átejtette két zsidó lány - az egyik a segédje volt korábban -, mert képes volt bújtatni őket, félretéve politikai elveit a humanizmus javára. A gonoszabbik kivándorolt később Izraelbe, és onnan küldte a pénzt hálából, meg a csokrot nagyanyám temetésére. (Dédapám temetése szigorúan zártkörű esemény volt - arra nem küldhetett -, mivel '56-os volt, és csak 4 évvel később halt bele abba, hogy leverte a veséjét egy ávós.)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.08. 21:54:19

@Szúnyog:

Anno Schmidt Máriához írtam szemináriumi dolgozatot a szlovákiai zsidótörvények és a Benes-dekrétumok kísérteties hasonlóságairól, lehet, hogy egyszer megírom a saját blogomon.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.08. 21:56:21

@J.László:

Valójában nincs olyan, hogy "a" zsidó, mint ahogy olyan sincs, hogy "a" magyar.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.08. 22:00:11

@protézisesh:

Amúgy se anyám, se én nem kérünk és nem is kapunk kárpótlást, nem is engedném meg nagyanyám emlékével szemben a kufárkodást. (Amúgy a MÁV-ot nem tudták perbe fogni, csak akarták, ami ettől még minimum irritáló.)

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.07.08. 22:20:55

@protézisesh:

Nem láttam a sokat emlegetett "jó zsidókat", amint csoportosan felháborodtak volna magyar hazafiként azon, hogy chicagói fajtársaik tönkre akarják tenni Magyarországot pofátlan követelésükkel. Talán 1-2 volt, aki valami egyrészt-másrészt hümmögéssel elismerte, hogy némileg túlzó a több billió forintos igény, de azok sem utasították vissza kerek-perec a pofátlan biboldókat.

Ennyit a zsidók hazafiságáról, egyébként. Nemcsak magyarnak, hanem magyar állampolgárnak, magyarországi lakosnak is alkalmatlanok.

mortullus 2014.07.09. 01:03:36

@Mj: tőled kérdezem, te jártas lehetsz a témában. Van valahol levéltárban, múzeumban, könyvtárban, dokumentációs központban bárhol leírás, rajz, valami vázlat hogy működött ez az elgázosító rendszer?
Milyen gázt alkalmaztak, azt hol és hogyan állították elő, mivel szállították oda? Hol tárolták, hogy vezették a termekbe, hogy nyerték onnan vissza? Hogy épülhetett fel ez az egész rendszer? Valami mérnöki leírás, vagy vallomások a perekből? Vagy visszaemlékezések a felszabadító katonáktól? Vagy voltak biztos mérnökök vagy egyéb hozzáértő emberek a fogva tartottak között? Nincs olyan aki látta és leírta volna ezt a dolgot?
Hová került a rengeteg holttest, és hogy semmisítették meg őket? Gondolom ha ilyen szervezetten és erős szándékkal akarták elpusztítani a zsidókat akkor precízen tervezik meg és építik fel ezek a gázzal megsemmisítő táborokat? És persze lehet, hogy ezek borzalmas részletek, de akad tán valami bizonyíték is. Fotó, műszaki terv és rajz, valami kézzel fogható? Tároltak a táborok területén a felszabadításkor nagy mennyiségű gázt? Ha igen miben, milyen módon milyen műszaki megoldással? Ha nem, hová tűnt a gáz amit használtak?
Vannak erről cikkek, tanulmányok, könyvek, visszaemlékezések, fotók bármi megfogható és konkrét dolog?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.09. 01:11:38

@Istóczy úr:

Te most tényleg azt várod, hogy (minden más néppel ellentétben) álljanak ki a zsidók a felszólításodra, és határolódjanak el egy irritáló kisebbség követelései miatt? Elhatit pont a balos értelmiség krémje szokott unos-untalan követelni, rendszerint hiába, mert a legtöbb mezei állampolgár passzív, és nem gondolja, hogy bármitől is összeomlana a haza, vagy bármitől is gonoszabbá vagy haszontalanabbá válnának a passzivitásukkal. A legtöbben ugyanis csak nyugodtan élni szeretnének, más dolgokkal meg nem foglalkoznak.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.09. 01:14:42

@mortullus:

Bocs, de nem érdekelnek a gázkamrák. Igazából az se, hogy egyáltalán léteztek-e. Mivel, ha egy sem létezett, akkor is népirtás volt, amit többek közt a zsidók ellen követtek el. Egyébként annak idején szinte már fárasztó részletekbe menően lefolyt erről egy vita a kurucinfón, olvasgasd azt, ha ennyire a gázkamrákkal kelsz és fekszel. (Én egyébként magyar középkorra specializálódtam, legújabb korból leraktam a magam jeles szigorlatát, aztán csókolom.)

mortullus 2014.07.09. 01:33:52

@Mj: gondoltam, hogy nem úszom meg, de hidd el nem ezzel kelek vagy fekszek, csak érdekelt volna pár konkrétum ha már azt állítják immár 70 éve, hogy 6 milla zsidót gázosítottak el.

Valamelyik kommentelő felvette egy korábbi másik blogon lévő holokausztos posztban, hogy kezd a dolog kicsit megfordulni manapság, már nem azzal jönnek, hogy gázkamrák így meg úgy, hanem hogy a zsidók nagy része éhen halt illetve a betegségek vitték el őket. Változik a világ na :)

A magyar középkor viszont egy nagyon szép korszak, csak kár, hogy össze-vissza hazudozhatnak róla a magyar egyetemeken...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.07.09. 01:34:25

@Mj:

"Te most tényleg azt várod, hogy (minden más néppel ellentétben) álljanak ki a zsidók a felszólításodra, és határolódjanak el egy irritáló kisebbség követelései miatt? "

Nem engem kérdeztél ugyan, de a válaszom határozott IGEN.

Hogy miért? Hát csak azért, mert ugyanezt követelik a zsidóság (önjelölt) képviselői, vezetői a magyar kormánytól és a magyar néptől, amikor a maroknyi magyarországi "antiszemita" tesz nekik nem tetsző kijelentéseket. És súlyos szavakkal ítélik el Magyarországot, ha ez az elhatárolódás esetleg nem történik meg vagy nem úgy, ahogy ők szeretnék.

Hogy is van ez akkor? A zsidóságtól nem várható el az elhatárolódás, de a magyar néptől igen? Kettős mérce?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.07.09. 01:39:42

@Mj:

"Bocs, de nem érdekelnek a gázkamrák. Igazából az se, hogy egyáltalán léteztek-e."

Mindeddig a gázkamrák voltak az egyik legsúlyosabb bizonyíték a népirtás mellett. És téged a legfontosabb bizonyíték megléte vagy meg nem léte nem érdekel?

"Mivel, ha egy sem létezett, akkor is népirtás volt"

Tárgyi bizonyíték nélkül?
Nem gondolsz arra, hogy HA hazugságnak vagy legalábbis erős túlzásnak bizonyul a gázkamrák léte, akkor ez erős kétséget vet a többi állítás igazságtartalmára is?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.09. 01:44:10

@mortullus:

Mondom, teljesen mindegy, hogy voltak-e gázkamrák, a kommunizmus 100 millió halálos áldozata sem gázkamrákban pusztult el. Meg mondjuk az is fix, hogy a '44-ben már idős dédszüleimnek is kb. nulla esélyük volt túlélni Auschwitzot. Nem, fogalmam sincs, hogy hol fért el a holttestük, vagy hogy gáztól haltak-e meg, csak azt tudom, hogy nem jöttek vissza, és nem azért, mert gondoltak egy nagyot '45 tavaszán, és elruccantak pancsikolni a Vörös-tengerhez. (Amúgy nem Vona Gábor mondta, hogy aki ennyire a zsidókkal akar foglalkozni, az menjen Izraelbe?)

Mesélj, mit hazudoztak nekem Szovák Kornélék a Pázmányon.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.09. 01:45:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Nem, semelyik néptől nem várható el semmilyen elhatárolódás. A népek nem úgy "működnek", mint a politikusok.

mortullus 2014.07.09. 01:52:50

@Mj: csak érdekelt volna mire alapozták/alapozzák ezt a kamrás dolgot, de ha nem is volt gáz, akkor hagyjuk, nem érdekes a dolog :)

pk ilyen apróságokra gondolok mint, hogy Fehérvár koronázóváros, királysírokkal az egyenlő mai Székesfehérvárral.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.09. 01:53:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Elég jól dokumentálva van, hogy mikor, hány zsidót deportáltak melyik táborba, ahol ennyi meg annyi volt a halandóság, tessék cáfolni. Azért az már tényleg meredek, hogy te a zsidók ellen (is) folyó népirtás puszta létét is kétségbe vonod. Nyilván nyaralni mentek oda, ahogy Recsken is kőzetmintát gyűjtöttek.
Egyébként ennyi erővel az örmény népirtástól kezdve a tatárjárásig kétségbe lehetne vonni minden genocídium létét, hiszen neked az elég precíz német adminisztráció sem elegendő bizonyíték, hiszen ki tudja, voltak-e gázkamrák. Éljen a csúszós lejtőre hajazó érvelés.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.09. 01:58:29

@mortullus:

Nem írtam, hogy nem volt gázkamra, azt írtam, hogy NEM ÉRDEKEL, hogy volt-e, mert nem ezen múlik, hogy népirtásról beszélhetünk-e vagy sem.

Nem nagyon mentek bele helytörténetbe - maximum Vasváron, régészeti topográfia meg ilyenek kapcsán -, úgyhogy ilyeneket ne is kérj számon az én tanáraimon. Máshol nem tudom hogy megy.

GaboorR 2014.07.09. 03:28:23

Nem akartam többet kommentelni, meg már más is beszállt a dologba, hogy ész érvekkel, tényekkel cáfoljon (köszi MJ, én sajnos nem végeztem töri szakot, neked jobb a rálátásod minden tekintetben :) ).
Viszont! Eszembe jutott, hogy van egy ilyen honlap. Forrásokkal meg mindennel válaszolnak a tipikus holokauszttal (is) kapcsolatos kérdésekre. Lehet szemezgetni.
www.tenyleg.com/index.php?action=recordView&type=places&category_id=2970&id=200820

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.07.09. 04:10:34

@Mj:

Elhatárolódsz-e a markecolóktól, a patkányforradalomtól, a Tanácsköztársaságtól, a Népköztársaságtól, a szemkilövetésektől és a chicagói holospekulánsoktól?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.07.09. 09:19:40

@Mj:

"Nem, semelyik néptől nem várható el semmilyen elhatárolódás. A népek nem úgy "működnek", mint a politikusok."

Aha. Akkor kérlek, mutass példát arra, amikor zsidó politikusok vagy a zsidóság ún. képviselői (JWC, ADL és társaik ill. Mazsihisz és társai) elhatárolódtak a Magyarországot rendszeresen érő antiszemitizmus- és nácizmusvádtól.

Arra is megkérlek, linkelj be olyan hosszászólásodat magyar fórumokról, ahogy TE megtetted ugyanezt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.07.09. 09:52:11

@Mj:

"Azért az már tényleg meredek, hogy te a zsidók ellen (is) folyó népirtás puszta létét is kétségbe vonod. "

Ha gondolod, jelents fel holokauszttagadásért, az IP-met a nyomozó hatóság kikérheti a szolgáltatótól. De ne feledd: ha kiderül, hogy a népirtás mikéntje felől való érdeklődés mégsem meríti ki a holokauszttagadás bűncselekményét, akkor te állsz majd bíróság elé hamis vád bűncselekménye miatt.

Tudsz értőn olvasni vagy csak a fröcsögés megy? Eszem ágában sincs kétségbe vonni a zsidók legyilkolását, csak a történelmi hűség érdekében kérdezlek, HOGYAN történt mindez. Történészként talán nagyobb rálátásod van erre, mint nekem, akinek nem szakterülete a történelem. Nem kekeckedésből kérdezlek, hanem szeretném megismerni a történelmi igazságot, és ehhez kérem a segítségedet.

Eddig ui. a gázkamrák voltak a fő gyilkolási módszer. Olvasmányaim szerint leginkább azért, mert az agyonlövést nem lehetett volna olyan simán végrehajtani, meg a lőszer is sokszor kevés volt. Egyre inkább kezd azonban kiderülni, hogy NEM a gázkamrák voltak a fő eszköz, mert sok táborban nem is volt gázkamra. Abszolút érthető emberi kíváncsiság - amit ugye megalapoz a bűnös tett óriási súlya -, vajon akkor hogyan történt mindez, hogyan, milyen eszközökkel hajtották végre.

Elég vicces, hogy itt érvelsz a népirtás mellett, viszont a bizonyítékok (voltak-e gázkamrák vagy nem) deklaráltan nem érdekelnek.

"Elég jól dokumentálva van, hogy mikor, hány zsidót deportáltak melyik táborba, ahol ennyi meg annyi volt a halandóság, tessék cáfolni."

Mit cáfoljak? Azt, amit nem is tagadok?

Csak egy apró kérdés. Az világos, hogy dokumentálva van a táborba deportáltak száma. Vannak hiteles dokumentumok a táborból - időközben és a táborok felszabadítása után - kiengedett emberek számáról is?

Tudomásom szerint nincsenek ilyen hiteles dokumentumok. (Kertész Sorstalanságában is az áll, hogy egyszerűen csak kiszéledtek a táborból, semmi számbavétel nem volt. Ő meg csak tudja, hiszen ott volt. Vagy szerinted hazudik?) Pedig jó lenne, mert akkor egy egyszerű kivonással megállapítható lenne az áldozatok száma.

A táborok halálozási aránya nem alap az áldozatok számának meghatározására, mert az arány nyilván erősen ingadozott: amikor járvány ütötte fel a fejét, akkor magas volt, egyébként nem.

Egyébként állítólag a németek - a maguk német precizitásával - elég pontos nyilvántartást vezettek a táborbéli halálozásokról, még azt figyelembe véve is, hogy gyakran nem a valódi halálokot tüntették fel. Próbáltad már az ily módon nyilvántartott halozások számát kivonni a deportáltak számából? Mennyi lett az eredmény?

barkaba 2014.07.09. 11:12:12

@Mj: Ja, ha más tömeggyilkosok nem voltak zsidók, akkor a zsidó tömeggyilkosokat fel lehet menteni, sőt számukra kártérítést lehet követelni hetedíziglen?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.09. 14:28:31

@Istóczy Győző:

"Gyakorló" római katolikus magyar vagyok, ugyan minek kéne elhatárolódnom a zsidóktól?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.09. 14:31:09

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Nyilvánvaló, hogy számtalan zsidó politikus arra játszik, hogy minél inkább antiszemita helynek állítsák be Magyarországot, velük kapcsolatban fölösleges elvárni, hogy a saját programjuk ellen cselekedjenek.

Nem vagyok zsidó, soha nem is voltam az, úgyhogy le lehet rólam szállni.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.09. 15:03:09

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Ha gondolod, jelents fel holokauszttagadásért, az IP-met a nyomozó hatóság kikérheti a szolgáltatótól."

Te olvasod a kommentjeimet például arról, hogy szerintem mindenkinek joga van hülyének lenni, és rossz a törvény, vagy csak a jó öreg skatulyázás megy?

"De ne feledd: ha kiderül, hogy a népirtás mikéntje felől való érdeklődés mégsem meríti ki a holokauszttagadás bűncselekményét, akkor te állsz majd bíróság elé hamis vád bűncselekménye miatt."

Ez ráadásul tévedés is. Ennyi erővel mindenki bíróság elé kéne, hogy álljon, ha az általa feljelentett vádlottat fölmentik. De mondom, nagyon-nagyon távol áll tőlem az, hogy bárkit is feljelentsek a véleménye vagy a hülyesége miatt, másnál próbálkozz.

"Tudsz értőn olvasni vagy csak a fröcsögés megy?"

Hol fröcsögtem? Idézz már ilyet, légy olyan kedves.

"Eszem ágában sincs kétségbe vonni a zsidók legyilkolását, csak a történelmi hűség érdekében kérdezlek, HOGYAN történt mindez. Történészként talán nagyobb rálátásod van erre, mint nekem, akinek nem szakterülete a történelem. Nem kekeckedésből kérdezlek, hanem szeretném megismerni a történelmi igazságot, és ehhez kérem a segítségedet."

Nyilván, aha. Miféle népirtást nem tudsz elképzelni annak alapján, hogy különböző államok területén élő zsidókat - meg még sok más embert is - fokozatosan megfosztottak az alapvető jogaiktól, összegyűjtötték őket, majd vagonokba zárva táborokba deportálták őket azért, hogy meghaljanak?
A Gulágot el tudod képzelni, ugye? Ott sem volt szükség halálos ítéletre meg gázkamrákra, csak éppen nem élte túl a körülményeket az internáltak java. Akkor mi a kérdés?

"Eddig ui. a gázkamrák voltak a fő gyilkolási módszer. Olvasmányaim szerint leginkább azért, mert az agyonlövést nem lehetett volna olyan simán végrehajtani, meg a lőszer is sokszor kevés volt. Egyre inkább kezd azonban kiderülni, hogy NEM a gázkamrák voltak a fő eszköz, mert sok táborban nem is volt gázkamra. Abszolút érthető emberi kíváncsiság - amit ugye megalapoz a bűnös tett óriási súlya -, vajon akkor hogyan történt mindez, hogyan, milyen eszközökkel hajtották végre."

Egyáltalán, minek kellett volna eszköz, ha a nem csúcs fizikumú, netalán túl öreg vagy túl fiatal emberek "csak" túl nagy fizikai megterhelésnek voltak kitéve mostoha körülmények között úgy, hogy alig kaptak enni? És akkor a járványok még szóba sem jöttek, vagy az, hogy miért különítették el a dolgozni még tudó embereket a gyerekektől és az öregektől, akiknek nem vették hasznát.

"Elég vicces, hogy itt érvelsz a népirtás mellett, viszont a bizonyítékok (voltak-e gázkamrák vagy nem) deklaráltan nem érdekelnek."

Szerinted mi abban a vicces, hogy nem tartom szükségesnek gázkamrák létét ahhoz, hogy teljesüljön a népirtás feltétele? Nyilván a ruandai népirtás is csak "zavargás" volt, mert macsetékkel és géppuskával irtották egymást az emberek. Pol Pot sem használt gázkamrát, aztán 4 éves uralma alatt mégis sikerült kiirtania Kambodzsa negyedét, ez sem volt népirtás?

"Mit cáfoljak? Azt, amit nem is tagadok?"

Szuper, tehát nem tagadod, hogy tömegesen deportáltak embereket azért, hogy mostoha körülmények között meghaljon a többségük.

"Csak egy apró kérdés. Az világos, hogy dokumentálva van a táborba deportáltak száma. Vannak hiteles dokumentumok a táborból - időközben és a táborok felszabadítása után - kiengedett emberek számáról is?"

Még mindig nem vagyok holokauszt szakértő - mert még mindig nem ezzel kelek és fekszem -, tessék utánanézni, fentebb ajánlottam a kurucinfón lefolytatott vitát, nyilván ezekre a részletekre is kitértek.

"Tudomásom szerint nincsenek ilyen hiteles dokumentumok. (Kertész Sorstalanságában is az áll, hogy egyszerűen csak kiszéledtek a táborból, semmi számbavétel nem volt. Ő meg csak tudja, hiszen ott volt. Vagy szerinted hazudik?) Pedig jó lenne, mert akkor egy egyszerű kivonással megállapítható lenne az áldozatok száma."

Neked egyébként nem tök mindegy, hogy pontosan mennyi áldozat volt? Vagy mondjuk százezer még elfogadható, de egymillió már nem?

"A táborok halálozási aránya nem alap az áldozatok számának meghatározására, mert az arány nyilván erősen ingadozott: amikor járvány ütötte fel a fejét, akkor magas volt, egyébként nem."

Számok is vannak egyébként. De mi van akkor, ha többen haltak meg tífuszban, mint az egyéb körülmények miatt, akkor már nem népirtás?

"Egyébként állítólag a németek - a maguk német precizitásával - elég pontos nyilvántartást vezettek a táborbéli halálozásokról, még azt figyelembe véve is, hogy gyakran nem a valódi halálokot tüntették fel. Próbáltad már az ily módon nyilvántartott halozások számát kivonni a deportáltak számából? Mennyi lett az eredmény?"

Vajon hányszor kell még leírnom, hogy a magyar középkorra specializálódtam, nem pedig a holokausztra? Nem, semmiféle számokat nem vonogattam ki egymásból, mert messze hidegen hagy a hatmilliózók licitálgatása is, meg az ellenkező szándékú számkivonogatás is.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.09. 15:04:24

@barkaba:

Tessék? Egyetlen tömeggyilkost sem lehet felmenteni, ahogy a kollektív bűnösség elve is rohadékság.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.09. 15:06:02

@GaboorR:

Az a baj, hogy már nagyon kezdem unni a kötözködést, az összemosást és a rosszindulatot.:-/

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.07.09. 15:55:40

@Mj:

"velük kapcsolatban fölösleges elvárni, hogy a saját programjuk ellen cselekedjenek."

Valóban fölösleges. De azért - már csak az egyenlő elbánás érdekében, a kettős mérce elkerülésére is - célszerű lenne felszólítani őket. Nem tudhatod, hátha egyszer lesz foganatja. De ha meg sem próbálod...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.07.09. 15:57:43

@Mj:

"Arra is megkérlek, linkelj be olyan hosszászólásodat magyar fórumokról, ahogy TE megtetted ugyanezt."

Erre a kérésemre nem reagáltál. Gondolom, azért, mert nem tudsz ilyen kommentet felmutatni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.07.09. 16:20:35

@Mj:

Akkor maradhatunk abban, hogy olyasmiket állítasz, amiket nem tudsz, de nem is akarsz bizonyítani. Értem.

"Ennyi erővel mindenki bíróság elé kéne, hogy álljon, ha az általa feljelentett vádlottat fölmentik."

OK, azért tehetsz egy próbát. Én állok elébe. És te?

"Szerinted mi abban a vicces, hogy nem tartom szükségesnek gázkamrák létét ahhoz, hogy teljesüljön a népirtás feltétele?"

Talán azért, mert kiderült, hogy a holokauszttal kapcsolatos egyik állítás (gázkamrák) erősen kétségessé vált. Ez felveti azt a kérdést, mi egyéb lehet még, aminek az igazságtartalma kérdéses. Na meg felveti a holokauszt-ügyben nyilatkozók szavahihetőségének kérdését is.

Ettől még nem tagadható, hogy borzalmas körülmények között rengeteg embert öltek meg vagy legalábbis hagytak meghalni. De rosszul vélem, hogy a történelemtudomány egyik fő feladata a történelmi igazság kiderítése?

Még ha változatlan marad is a bizonyított áldozatok száma, az igazság megismerése nem elérendő cél?

"Neked egyébként nem tök mindegy, hogy pontosan mennyi áldozat volt? Vagy mondjuk százezer még elfogadható, de egymillió már nem?"

Nekem tökmindegy. Az áldozatoknak és az életben maradt családtagoknak NEM tökmindegy. És végtére ez az egész nem az áldozatokról IS szól?

De hadd kérdezzek vissza: Neked ugye tökmindegy, mennyi volt az áldozat, hiszen mindenképpen alkalmad nyílt egy kicsit nácizni...

"Számok is vannak egyébként."

Nosza írd meg őket, hiszen nyilván ismered e számokat.

"De mi van akkor, ha többen haltak meg tífuszban, mint az egyéb körülmények miatt, akkor már nem népirtás?"

A gázkamrás halál szándékos emberölés, a betegség következtében bekövetkezett halál viszont inkább csak gondatlan emberölés. A büntetőjog erős különbséget tesz a kettő között.

Mivel pedig már nemigen találni élő KZ-legényt, a dolgot higgadtan, az esetleges személyi konzekvenciák veszélye nélkül lehet(ne) vizsgálni.

"Nem, semmiféle számokat nem vonogattam ki egymásból, mert messze hidegen hagy a hatmilliózók licitálgatása is, meg az ellenkező szándékú számkivonogatás is."

Akkor már csak az a kérdés, minek írogatsz ide, ha egyik oldal érvei sem érdekelnek, de még a történelmi igazság sem érdekel (voltak-e gázkamrák minden KZ-ben).

Blogger Géza 2014.07.09. 16:22:10

@Mj:

1) Kérlek olvass utána, tévedésben vagy, Kamenyec Podolszk ugyanis soha nem volt Magyarországon. Én nem a hontalan zsidók Kamenyec-Podolszki sorsáról meg a lengyel zsidókéról beszéltem, hanem a magyar zsidókéről.

2) Továbbá oda csak nem magyar (értsd: magyar állampolgársággal nem rendelkező) zsidókat vittek. Semmilyen hivatalos dokumentumot nem sikerült senkinek prezentálnia, amely ezzel ellentétes információkat tartalmazna, nevezetesen hogy oda magyar zsidókat akartak volna deportálni, vagy tudatosan oda deportáltak volna. Az, hogy egyes visszaemlékezések szerint ezek egy része tudott valamennyire magyarul, még nem bizonyít túl sokat. Nagyon sok zsidó menekült Magyarországra, akik vagy előtte is tudtak, vagy itt megtanultak valamennyire magyarul, de attól még nem voltak magyar állampolgárok. Aki pedig ilyen kritikus időkben 2-3 évvel az északi területek visszacsatolása után sem voltak képesek arra, hogy bármivel is igazolják magyar állampolgárságukat, azokról megkérdőjelezhető, hogy valódi magyar állampolgárok voltak-e.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.07.09. 16:50:29

@Mj:

"Szuper, tehát nem tagadod, hogy tömegesen deportáltak embereket azért, hogy mostoha körülmények között meghaljon a többségük."

Mivel igazolható, hogy a mostoha körülmények között meghaltakat (tehát nem a később elgázosítottakról vagy egyéb módon meggyilkoltakról beszélek) direkt azért szállították a táborokba, hogy ott meghaljanak? A foglyok körében dúló betegségekkel a németek is fertőzésveszélynek voltak kitéve. Ha a haláluk lett volna a cél, nem lett volna egyszerűbb agyonlőni vagy elgázosítani őket?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.07.09. 16:57:00

@Mj:

"Neked egyébként nem tök mindegy, hogy pontosan mennyi áldozat volt?"

Csak most kezd leesni nekem a fenti mondatod valódi súlya.

Mondd, miféle ember vagy te, akinek "tökmindegy", vajon százezer vagy hatmillió ember halt meg? Neked tökmindegy, élt vagy halt az az ötmillió-kilenszázezer?

"Vagy mondjuk százezer még elfogadható, de egymillió már nem?"

Írtam valahol ilyet? Vagy csak alaptalanul vádaskodsz? Nem az előbb írtad, hogy "már nagyon kezdem unni a kötözködést, az összemosást és a rosszindulatot.:-/"? Moist meg te jössz a rosszindulatú vádaskodással?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.09. 18:03:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ja, kb. a világ összes politikusát/hangadóját/befolyásos emberét fel kellene szólítani millió különböző ügyben, éppen a kettős mérce elkerülése érdekében, nosza, tegye, aki erre pörög, meg akinek erre van ideje, hátha megtérnek egy mezei senki szavára.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.09. 18:11:23

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Milyen kommentet is kellene felmutatnom, meg mire is nem reagáltam? Meg egyáltalán, milyen jogon kérsz te rajtam bármit is számon?

Senkinek semmi köze hozzá, de a félreértések elkerülése érdekében írtam, hogy nem vagyok zsidó, hogy a nem létezőm is kivan az elhatárolósdival - ami jellemzően hisztérikus balliberális szokás -, továbbá számtalanszor leírtam már, hogy visszataszítónak tartom a mások halálával és szenvedésével való kufárkodást, amiben nem kívánok részt venni csak azért, mert a felmenőim között voltak, akik emiatt szenvedtek és/vagy haltak meg, más felmenőim meg más miatt.
Tehát valóban, sem most, sem régebben eszem ágában sem volt zsidó identitást fölvéve bármitől is elhatárolódni, úgyhogy valóban nem fogsz tőlem találni ilyet, nagyon helyesen. De még mindig kérdezem, minek is kellene nekem akármilyen kommentet is felmutatnom?

barkaba 2014.07.09. 18:34:02

@Mj: Ezt mondjuk alapból és nem rákérdezésre kellett volna elővezetned. De a semminél ez is több.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.09. 18:53:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Akkor maradhatunk abban, hogy olyasmiket állítasz, amiket nem tudsz, de nem is akarsz bizonyítani. Értem."

Te állítod, hogy nem léteztek gázkamrák, én róluk nem állítok semmit, mert nem ez érdekel egy népirtás ténye kapcsán, hiszen akár voltak, akár nem, a zsidók (is) népirtás áldozatai lettek. Először és utoljára kérlek meg, hogy ne csúsztass, mert nem áll arányban a veled való kommunikációval töltött időm és energiám a kommentjeid színvonalával.

"OK, azért tehetsz egy próbát. Én állok elébe. És te?"

Megmondtam, hogy soha, senkit nem jelentek föl a véleménye vagy a hülyesége miatt, te most direkt idegesítesz azzal, hogy ignorálod a mondanivalómat?

"Talán azért, mert kiderült, hogy a holokauszttal kapcsolatos egyik állítás (gázkamrák) erősen kétségessé vált. Ez felveti azt a kérdést, mi egyéb lehet még, aminek az igazságtartalma kérdéses. Na meg felveti a holokauszt-ügyben nyilatkozók szavahihetőségének kérdését is."

Igen, mind-mind felveti, de értsd már meg, hogy ettől még ugyanúgy népirtás volt, és ezzel a ténnyel képtelen vagy bármit is kezdeni.

"Ettől még nem tagadható, hogy borzalmas körülmények között rengeteg embert öltek meg vagy legalábbis hagytak meghalni. De rosszul vélem, hogy a történelemtudomány egyik fő feladata a történelmi igazság kiderítése?"

Nagyon jól véled, éppen ezért is fontos, hogy az e téma iránt elmélyülten érdeklődők foglalkozhassanak vele anélkül, hogy bármiféle büntetőjogi következménytől tartaniuk kellene. Én sajnos nem vagyok e téma iránt elmélyülten érdeklődő történész, mert a középkorra specializálódtam, ez van.

"Még ha változatlan marad is a bizonyított áldozatok száma, az igazság megismerése nem elérendő cél?"

De, az, teljesen egyetértek. Nem tudom, hol és mikor állítottam bármi mást.

"Nekem tökmindegy. Az áldozatoknak és az életben maradt családtagoknak NEM tökmindegy. És végtére ez az egész nem az áldozatokról IS szól?

De hadd kérdezzek vissza: Neked ugye tökmindegy, mennyi volt az áldozat, hiszen mindenképpen alkalmad nyílt egy kicsit nácizni..."

Nekem abból a szempontból mindegy, és végig ebben az értelemben is beszéltem róla, hogy bármennyien is haltak meg, attól még a holokauszt borzalmas népirtás marad. Ez a lényeg.
Nyilván én is örülnék, ha azért lenne kettővel kevesebb a halálos áldozatok száma, mert pont a dédszüleimnek sikerült volna megmenekülniük. Sőt, akkor lennék a legboldogabb, ha soha, senki nem esett volna áldozatul egyetlen ideológiának sem, de ez más lapra tartozik.
Kérlek, idézd már, hol náciztam akár egyszer is, mert egyszerűen sértő, hogy miket feltételezel rólam, és komolyan nem éri meg, hogy a veled folytatott eszmecsere miatt fölmenjen a vérnyomásom.

"Nosza írd meg őket, hiszen nyilván ismered e számokat."

Te is írtál róluk, írd meg te, ha annyira kedveled őket, én még mindig nem ezt a témát kutatom.

"A gázkamrás halál szándékos emberölés, a betegség következtében bekövetkezett halál viszont inkább csak gondatlan emberölés. A büntetőjog erős különbséget tesz a kettő között."

A büntetőjog egyiket sem alkalmazza erre, mivel az emberiesség elleni bűntettet pont kimeríti ez a kategória, amit éppen a II. világháború után definiáltak, éppen emiatt, úgyhogy hagyjuk a maszatolást. Egyébként sem gondatlanságból, hanem a legenyhébb esetben is eshetőleges szándékkal követnek el egy ilyet egyedi esetben, ugyanúgy, mint a Gulágon.
Érdekes, a holokauszton kívül egyetlen általam említett népirtásra sem reagáltál. Mi az álláspontod például a hutu-tuszi népirtás kapcsán, amit elég primitív eszközökkel követtek el? Vagy mégis hova tűnt az a rengeteg indián, akiket az európai hódítók kiirtottak?

"Mivel pedig már nemigen találni élő KZ-legényt, a dolgot higgadtan, az esetleges személyi konzekvenciák veszélye nélkül lehet(ne) vizsgálni."

Mivel a témát jobbról-balról állandóan átpolitizálják és hiszterizálják, ráadásul büntetőjogi szankcióktól is tartani kell, addig nem lehet higgadtan vizsgálódni, amíg az vissza nem kerül kizárólag a történettudomány asztalára. Az meg nem most lesz.

"Akkor már csak az a kérdés, minek írogatsz ide, ha egyik oldal érvei sem érdekelnek, de még a történelmi igazság sem érdekel (voltak-e gázkamrák minden KZ-ben)."

Egyik oldal érvei sem? Te milyen érvekről beszélsz? Igazság? Pontosan tudom, hogy mi az igazság, le is írtam, amibe te nem is tudtál belekötni, hiszen nem lehet cáfolni, hogy a holokauszt népirtás volt. Ez az igazság.
Ugyanakkor az egész gondolatmenetedet arra próbálod felfűzni, hogy mivel biztosan nem is voltak gázkamrák, meg nem is tudjuk pontosan a halálos áldozatok számát, ezért a holokauszt biztosan nem volt olyan szörnyű és szándékos népirtás. Ja, meg a Gulágra is csak dolgozni küldték az embereket, nem megdögleni. Na, ezzel kapcsolatban unom én már nagyon a dolgot, főleg, hogy kb. egyetlen kérdésemre sem voltál hajlandó válaszolni, de nagyszerűen ment a terelés, hogy biztosan fel akarlak jelenteni, meg, hogy nácizom.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.09. 18:54:27

@barkaba:

Miért kellett volna teljesen egyértelmű dolgokat éppen nekem elővezetnem? Mégis kinek képzeled magad?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.09. 19:11:55

@Blogger Géza:

"1) Kérlek olvass utána, tévedésben vagy, Kamenyec Podolszk ugyanis soha nem volt Magyarországon. Én nem a hontalan zsidók Kamenyec-Podolszki sorsáról meg a lengyel zsidókéról beszéltem, hanem a magyar zsidókéről."

Kamenyec-PodolszkIJ - így írjuk - Galíciában volt (soha nem is állítottam mást), éppen magyar katonai megszállás alatt, pont ezzel az indokkal is nyugtatták a zsidókat. Külön írtam, hogy magyar állampolgárságú zsidókat is deporáltak oda, azért, hogy meghaljanak.

"2) Továbbá oda csak nem magyar (értsd: magyar állampolgársággal nem rendelkező) zsidókat vittek."

Tévedés, hozzájuk csaptak kárpátaljai magyarokat is. Ha már annyi lelkiismereted nem volt, hogy elolvasd az általam linkelt szöveget, itt van belőle egy részlet:

"Az akció során általánosak voltak a hatósági visszaélések. Eötvösfalván mindössze nyolc zsidó család élt.

A körösmezei deportáltak mindannyian magyar állampolgárok voltak, mégis deportálták őket. A 18 éves K. Hanna aznap épp a szomszédos Taktaharkányban járt a rokonoknál. Hazaérve a zsidó házakat már üresen találta. Hanna sem szüleiről, sem a szomszédokról nem hallott többé. Visszamenekült a rokonokhoz, 1944-ben velük együtt vitték Auschwitzba. [6] Alsószinevérből mintegy 300 embert - zömmel régóta ott élő módos kereskedőket és gazdálkodókat - deportáltak.[7] Jakubovics Izsák Sziléziába nősült. Amikor a nácik 1939-ben lerohanták Lengyelországot, a zsidóüldözés elől családjával a biztonságosnak gondolt kárpátaljai Majdánkára menekült. 1941-ben lengyelként visszatoloncolták őket a határon, de velük együtt sok majdánkai zsidót, köztük számos magyar állampolgárt is elhurcoltak.[8]

A magyar hatóságok Kárpátalján kívül, Észak-Erdélyben, Budapesten, Pest megyében és a Balatonnál is razziáztak. Általános gyakorlat volt, hogy a hatalmukkal visszaélő tisztviselők igyekeztek minél több zsidótól megszabadulni és magyar állampolgárokat is elvitettek. Sachs Gézáné, az akkor 32 éves munkácsi könyvelő így foglalta össze tapasztalatait: >>1941-ben a zsidókat, akiknek nem volt kézben az állampolgárságuk, idegeneknek nyilvánították, tekintet nélkül arra, hogy itt élt, itt született az apja, a nagyapja is. Természetesen más országok sem vették be, és így hontalanokká váltak ezek a zsidók. Mi is ebbe a csoportba tartozunk.<<"

"Semmilyen hivatalos dokumentumot nem sikerült senkinek prezentálnia, amely ezzel ellentétes információkat tartalmazna, nevezetesen hogy oda magyar zsidókat akartak volna deportálni, vagy tudatosan oda deportáltak volna."

Tehát, amiről nincs hivatalos dokumentum, csak egységes visszaemlékezés mind a két fél részéről, az nem is létezik. Tök jó lenne, ha így lenne, hiszen akkor nem lennének soha kivizsgálatlan, elsimított hatósági visszaélések.

"Az, hogy egyes visszaemlékezések szerint ezek egy része tudott valamennyire magyarul, még nem bizonyít túl sokat. Nagyon sok zsidó menekült Magyarországra, akik vagy előtte is tudtak, vagy itt megtanultak valamennyire magyarul, de attól még nem voltak magyar állampolgárok. Aki pedig ilyen kritikus időkben 2-3 évvel az északi területek visszacsatolása után sem voltak képesek arra, hogy bármivel is igazolják magyar állampolgárságukat, azokról megkérdőjelezhető, hogy valódi magyar állampolgárok voltak-e."

Tehát szerinted, ha valakinek már a nagyapja is itt élt, magyar állampolgár is, de egy razzia során éppen nincs a kezében az irat, akkor az deportálható a halálba? Ami egyébként akkor is bűn, ha az illető tényleg nem magyar állampolgár. Mivel nem reagáltál, még egyszer megkérdezem: szerinted nem kettős mérce-e példás vendégszeretettel befogadni több tízezer lengyel menekültet, és számukra fenntartani Európa egyetlen lengyel tannyelvű gimnáziumát, míg a velük érkező lengyel zsidókat deportálták, hogy megdögöljenek?
De semmi gond, majd a legközelebbi szavazásnál én is a falhoz állíttathatom azokat, akik annyira szétszórtak/szenilisek, hogy nincs náluk személyi, lakcímkártya, pedig már évtizedek óta tudják, hogy kell a szavazáshoz, ahova aktívan el is mennek? Vagy ez a szigor csak bizonyos emberek esetében elfogadható?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.09. 19:12:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Most fordítsd meg a dolgot, és tedd fel a kérdést a Gulágra vonatkozóan. Várom a konklúziókat.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.09. 19:19:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Akkor tessék elolvasni a már neked megírt hosszabb kommentemet, és ha eddig nem esett le, akkor talán ebből kiderül, hogy a népirtás ténye szempontjából nem érdekel a számadat, ugyanis a tény esetében mindegy, hogy mekkora volt a halálos áldozatok tömege. Egyébként meg egyetlen ember halála is sok és borzalmas, amiről kegyelettel kell beszélni. Úgyhogy itt álljunk is meg.
Folyamatosan te voltál az, aki nem reagált érdemben a kérdéseimre, ugyanakkor végig arra utaltál, hogy az egész holokauszt szándékos népirtás jellege kétségbe vonható. Ne csodálkozz, ha én meg ilyen konzekvenciát vonok le veled kapcsolatban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.07.09. 19:45:00

@Mj:

"Ja, kb. a világ összes politikusát/hangadóját/befolyásos emberét fel kellene szólítani millió különböző ügyben"

Aha, szóval csak a magyar politikusokat lehet felszólítani az elhatárolódásra mindenféle vélt vagy nem csak vélt antiszemita megnyilvánulástól.

"Milyen kommentet is kellene felmutatnom, meg mire is nem reagáltam?"

Egyértelműen leírtam. Ha nem emlékszel, akkor olvass vissza, nem ismétlem magam.

"Meg egyáltalán, milyen jogon kérsz te rajtam bármit is számon?"

Számonkérés? Ugyan már, csak kérés. Ismered a két fogalom közötti különbséget?

"a félreértések elkerülése érdekében írtam, hogy nem vagyok zsidó"

Nem kérdeztem, zsidó vagy-e, mert az embereket nem a származásuk szerint ítélem meg. A szavaidat sem aszerint ítélem meg, zsidó vagy nemzsidó vagy.

Na de akkor miért is mosakszol itt? Zsidónak lenni nem bűn.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.07.09. 20:12:09

@Mj:

"Te állítod, hogy nem léteztek gázkamrák"

Én ezt írtam: "Egyre inkább kezd azonban kiderülni, hogy NEM a gázkamrák voltak a fő eszköz, mert sok táborban nem is volt gázkamra."

Tudod értelmezni? Magyar mondat. Mi az anyanyelved? Nem magyar? Németül vagy angolul jobban megértenéd? Ha igen, szólj és megírom úgy. Esetleg még lengyelül vagy franciául, ha kicsit leporolom a tudásomat.

"Először és utoljára kérlek meg, hogy ne csúsztass, mert nem áll arányban a veled való kommunikációval töltött időm és energiám a kommentjeid színvonalával."

A számból vetted ki a szót. :) Az elején idézett hazugságod fényében javaslom, gyakorold az önkritika hasznos erényét.

"értsd már meg, hogy ettől még ugyanúgy népirtás volt, és ezzel a ténnyel képtelen vagy bármit is kezdeni."

Értem én. Ezt a tényt tudomásul veszem, mást nem lehet kezdeni a puszta ténnyel. Ezért érdemes kutatni magát az eseményt, annak részleteit.

Ha megölik a testvéredet/fiadat/szüleidet, akkor tudomásul veszed a tényt, és nem is érdekel tovább?

"éppen ezért is fontos, hogy az e téma iránt elmélyülten érdeklődők foglalkozhassanak vele anélkül, hogy bármiféle büntetőjogi következménytől tartaniuk kellene."

Miért CSAK ők? Mert hát azzal, hogy most megneveztél egy csoportot, egyben implicite kizártál mindenki mást abból, hogy a börtön veszélye nélkül foglalkozhasson a témával. Miért teszed ezt?

"Nem tudom, hol és mikor állítottam bármi mást."

Amikor azt írtad, nem érdekel, voltak-e gázkamrák, közvetve egyben azt is kijelentetted, hogy nem érdekel az igazság. A gázkamrák léte vagy nemléte ui. elég heves viták tárgya, s bár szerintem nem tagadható, hogy egyes táborokban voltak, messze nincs igazolva, hogy mindegyik haláltáborban voltak.

"Te is írtál róluk, írd meg te, ha annyira kedveled őket, én még mindig nem ezt a témát kutatom."

Érdekes, amit írsz, mert korábban azt írtad, ismert a deportált emberek száma, a halálozási arányokból pedig kiszámítható az áldozatok száma. Erre írtam, hogy ez nagy tévedés.

Azt is írtam, csak már elfelejtetted (demencia?), hogy NEM TUDOK arról, hogy lennének számok a táborokból elbocsájtott emberekről. Hogyan is írhatnék arról, miről nem tudok? Te írtad, hogy "számok is vannak egyébként." Akkor kérlek, te írd meg őket, mert én még a létezésükről sem tudok.

"Érdekes, a holokauszton kívül egyetlen általam említett népirtásra sem reagáltál."

Nyilván, mert a holokauszt a poszt témája.

"Pontosan tudom, hogy mi az igazság, le is írtam, amibe te nem is tudtál belekötni, hiszen nem lehet cáfolni, hogy a holokauszt népirtás volt. Ez az igazság."

Akkor kérlek, írd meg, de kicsit részletesebben annál, hogy volt népirtás. Ha már olyan pontosan tudod, mi az igazság.

"Ugyanakkor az egész gondolatmenetedet arra próbálod felfűzni, hogy mivel biztosan nem is voltak gázkamrák, meg nem is tudjuk pontosan a halálos áldozatok számát, ezért a holokauszt biztosan nem volt olyan szörnyű és szándékos népirtás."

Kérlek, ne hazudj. Indítasz egy nekem tulajdonított hazugsággal (biztosan nem is voltak gázkamrák), aztá kikötsz a holokauszttagadásnál és a holokauszt relativizálásánál. Ügyes trükk, de azért nem annyira...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.09. 20:35:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

">>Ja, kb. a világ összes politikusát/hangadóját/befolyásos emberét fel kellene szólítani millió különböző ügyben<<

Aha, szóval csak a magyar politikusokat lehet felszólítani az elhatárolódásra mindenféle vélt vagy nem csak vélt antiszemita megnyilvánulástól."

Mit nem értesz azon, hogy "kb. a világ összes"? Vagy neked a "kb. a világ összes" egyenlő a magyarral? Hol írtam le bármit arról, amit állítasz? Kezd nagyon idegesítő lenni a szalmabáb érvelésed.

"Egyértelműen leírtam. Ha nem emlékszel, akkor olvass vissza, nem ismétlem magam."

Emlékszem, le is írtam, hogy mit gondolok erről, amire újfent nem reagáltál.

"Számonkérés? Ugyan már, csak kérés. Ismered a két fogalom közötti különbséget?"

Én ismerem, csak éppen a te hangnemed számonkérő, gondolkozz el ezen.

"Nem kérdeztem, zsidó vagy-e, mert az embereket nem a származásuk szerint ítélem meg. A szavaidat sem aszerint ítélem meg, zsidó vagy nemzsidó vagy."

Nem is azért írtam, mert kérdezted. Hanem azért, hogy jelezzem, csak egy adott közösség tagjának van lehetősége elhatárolódni adott közösség politikusaitól, vezetőitől. Nekem a nácizó, antiszemitázó zsidók nem a vezetőim. Akkor sem, ha azt állítod rólam, hogy nácizom, ami nincs így.

"Na de akkor miért is mosakszol itt? Zsidónak lenni nem bűn."

Mosakszik a nénikéd. Tök mindegy, hogy milyen dolog zsidónak lenni, nem vagyok az, soha nem is voltam, ergo egyetlen zsidótól sem tudok elhatárolódni. Ennyi.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.07.09. 20:40:59

@Mj:

"Emlékszem, le is írtam, hogy mit gondolok erről, amire újfent nem reagáltál."

A semmire nem tudok reagálni.

"Mit nem értesz azon, hogy "kb. a világ összes"? Vagy neked a "kb. a világ összes" egyenlő a magyarral? Hol írtam le bármit arról, amit állítasz? Kezd nagyon idegesítő lenni a szalmabáb érvelésed."

Kezd nagyon idegesítő lenni a Csubakka-érvelésed. :)

"csak egy adott közösség tagjának van lehetősége elhatárolódni adott közösség politikusaitól, vezetőitől. "

Az elhatárolódást viszont bárki kérheti, nem?

"ergo egyetlen zsidótól sem tudok elhatárolódni. Ennyi."

Sehol nem kértelek, hogy határolódj el a zsidóktól. Kezd nagyon idegesítő lenni a szalmabáb érvelésed.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.09. 21:50:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Sajnos kevés a hely, így ki kellett szednem a mondataidat, vesd össze a bekezdéseiddel, ha nem értesz valamit.

Te vagy az egyetlen, aki annyira rápörgött a gázkamrák létezésének a cáfolására, hogy folyamatosan ezt próbálod napirenden tartani úgy, hogy még arra sem vagy hajlandó válaszolni, népirtás volt-e a holokauszt, ami sokkal fontosabb annál, minthogy hol volt, hol meg nem volt gázkamra. Azt állítod, hogy sok helyen nem volt gázkamra, tehát ezekben az esetekben tagadod a gázkamrák létét. Mit kell ezen megsértődni?:P

Te tudod értelmezni az állításomat, vagy csak a személyeskedés megy? (Ha a lengyelt kicseréljük a latinra, én is pont ezeken a nyelveken tudnám leírni azt a mondatot, csak ki a túrót érdekel, hogy melyikünk milyen nyelven tud mondatokat írni?)

Gyűlölöm a hazugságot, úgyhogy megköszönném, ha nem tennél rá még egy lapáttal a sértegetésemre, mert nem vagyok hajlandó ezt eltűrni, és nagyon gyorsan befejezem a veled való, meglehetősen meddő kommunikációt, aztán gázkamrázzál magadban.

Hurrá! És mi tartott ennyi ideig ezen? Vagy ennyire kellemetlen dolog tudomásul venni? Igen, lehet és ajánlott is kutatni, hajrá.

Az teljesen személyes kérdés, hogy mennyire van gyomrom megismerni a rokonaim halálának részletes körülményeit. Egy népirtás részletes vizsgálata azonban szerencsére szakmai kérdés, ne keverjük a kettőt. Szakmailag is az a helyzet, hogy a történelemnek nem ez a szelete érdekel a legjobban, nézd el nekem, hogy nem forog minden gondolatom a gázkamrák körül.

Komolyan nem értem, hogy mitől látsz bele olyan dolgokat a mondataimba, amik nincsenek ott, eleve direkt nem történészeket írtam. Feltételezem, a téma iránt elmélyülten érdeklődők akarnak kutatni a témában - vagyis nemcsak a szakma, hanem mindenki, akit igazán érdekel a dolog -, és nem azok, akiket III. Béla csontvázának méretei vagy a kínai ősember érdekel.

Mit nem értesz azon, hogy az igazság az, hogy népirtás volt? Ez az igazság, a hogyanja meg részletkérdés, amivel az foglalkozik, akit mélyebben érdekel a dolog.

Ezt írtam: ">>Elég jól dokumentálva van, hogy mikor, hány zsidót deportáltak melyik táborba, ahol ennyi meg annyi volt a halandóság<<", erre te jöttél az arány szóval, amire azt reagáltam, hogy számok is vannak. Erre írtad azt, hogy jöjjek elő velük, mire én azt írtam, hogyha annyira érdekelnek a számok, akkor nézz utánuk magad, elvégre téged érdekel ennyire a téma, nem engem. Mit lehet még ezen ragozni?

"Azt is írtam, csak már elfelejtetted (demencia?),"

Nyilván én vagyok a csúcstartó a 30 alatti demensek körében, már, ha egyáltalán van ilyen kategória.:P Amennyi jelzővel elláttál már, nem is értem, miért vitatkozol egy ekkora nyomorékkal.:P

"hogy NEM TUDOK arról, hogy lennének számok a táborokból elbocsájtott emberekről. Hogyan is írhatnék arról, miről nem tudok? Te írtad, hogy >>számok is vannak egyébként.<< Akkor kérlek, te írd meg őket, mert én még a létezésükről sem tudok."

Direkt azért írtam, hogy nézz utána magad, mert nekem bőven elég volt annak idején bele-beleolvasni a kurucinfós vitafolyamba ahhoz, hogy herótom legyen a "hány köbméter szén kell hány tonna csontsovány holttest elégetéséhez, hova fújta a szél azt a sok hamut, mennyi számadatot és aránypárt kell kivonni és összeadni ahhoz, hogy ennyi vagy annyi halálos áldozat kijöjjön" kérdésekből.

"Nyilván, mert a holokauszt a poszt témája."

Érdekes módon neked csak a holokauszttal kapcsolatban vannak kételyeid, más népirtások szóba se jönnek - amiknek az esetében pont ugyanolyan kérdéseket tehetnél fel -, pedig Krausz Tamás ügyködése se semmi a Gulág mosdatásával kapcsolatban.
Ezáltal pont azt csinálod, mint azok a zsidók, akik a népirtások közül csakis a holokauszttal képesek foglalkozni, más nem érdekli őket, csak az indíttatás és az előjel más. Szerintük a holokauszt kivételes helyzetű és összehasonlíthatatlan más népirtásokkal, míg téged az érdekel, hogyan lehetne minél inkább kiiktatni belőle a szándékosságot és a tervszerűséget.

Nincs kedvem ismételni az egyszeregyet, leírtam már, hogy a fokozatos jogfosztás után összegyűjtötték, majd bevagonírozták őket, hogy koncentrációs táborokban dögöljön meg a jó részük, olvasgasd még egy kicsit, ha annyira izgat a zsidók kiirtásának a ténye.

Hazudik, akinek hét anyja van öt faluban, te maximum azt mondhatod nekem, hogy tévedek vagy félreértelek, a hazugságra azonban ugrom. Még egy ilyen, és monologizálhatsz magadban, mert én ebben nem leszek partner.

Ajjaj, úgy látom, nem bírtad ki, és még egyszer hazugsággal vádoltál, úgyhogy kénytelen leszek tartani magamat a szavamhoz.
Egyébként meg magadnak köszönd, hogy ha folyamatosan a gázkamrák létezésének a kétségbevonásával jössz, meg azzal a sejtetéssel, hogy biztosan csak gondatlanok voltak a németek - ezzel szemben eddig a kommentig még azt sem ismerted el, hogy népirtás volt -, akkor én azt látom, hogy relativizálni próbálod a dolgot. Azt is tetted, akármit is hiszel magadról. Na, jó elmélkedést arról, hogy hol rontottad el.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.09. 21:53:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Bocs, de az előző kommentem után bekapcsolt az ignore mód, mivel sikerült lesüllyedned arra a szintre, ahová már nem tudlak és nem is akarlak követni. Ez volt az utolsó (utáni) kommentem hozzád, ezek után vádaskodj meg személyeskedj magadban, én nem kérek belőle.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.07.10. 07:25:17

@Mj:

Nyilván egyszerűbb a másikat ignorálni, mint válaszokkal szolgálni a kínos kérdésekre.

A tereléseid, a hazugságaid és a válaszadás kikerülése miatt én is épp az ignorálásodat fontolgattam, de te gyorsabb voltál: gratulálok.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.07.11. 16:04:19

@Mj:

Még egyszer:

Elhatárolódsz-e a markecolóktól, a patkányforradalomtól, a Tanácsköztársaságtól, a Népköztársaságtól, a szemkilövetésektől és a chicagói holospekulánsoktól?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.07.11. 16:31:19

@Istóczy Győző:

Még egyszer: nem vagyok zsidó, nem alkotok velük egy közösséget, így ezektől nem is tudok elhatárolódni. Amúgy is hiszteroliberális zsarolásnak tartom az elhatit.
Egyébként ott voltam október 23-án a Rákóczi úton, és ha nem tudok fölmenni rokonokhoz, lehet, hogy nekem is kilőtték volna a fél szemem. Ennyit erről.

BZ1975 2014.07.11. 22:34:50

@Istóczy Győző: nyugodjál már meg. amúgyis nincsenek romkocsmák újlipótvárosban. : )
süti beállítások módosítása